hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 17 martie 2010

SCRUB DE BAIE

Un scrub de baie care imi reînvie toate simţurile!
Se amestecă intr-un vas ceramic sare de mare din Marea Moartă cu ulei extravirgin de măsline, ulei esenţial de mentă şi frunze de mentă uscate dar rîşnite fin. Uleiul trebuie să depăşească cantitatea de sare. Din acest amestec se dă pe corp sub duş, are efect de hidratare şi detoxificare. Este ceva de vis !
Reţeta este luată de la o persoană foarte dragă mie, Yasmina.
Eu, mi-am preparat de multe ori, am şi dăruit cu ocazia sărbătorilor. Pentru mine am inlocuit uleiul de măsline cu cel de orez sau uleiul din arahide presate la rece şi pot spune că pe placul meu rămîne cel de orez. Hidratează foarte bine pielea, după baie nu mai este nevoie de cremă.
Merită incercată!

2 comentarii:

  1. Buna Clara. Am o intrebare in legatura cu scrub-ul. Daca pun uleiul de masline si sare intr-un borcanel ca sa-l pot folosii mai mult timp,nu se topeste sarea?
    Sau trebuie facut scrub-ul doar in cantitate mica pentru atunci cand il folosesti?

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ioana!
    poti face scrubul si pt 2 luni, nu se topeste sarea in ulei ci in apa! daca faci mai multa cantitate trebuie sa ai grija sa nu intre apa de la dus in recipientul cu scrub! eu il prepar mai ales iarna! cu tenta de scortisoara si coriandru, cu cafea si menta. numai bine si mult spor!

    RăspundețiȘtergere