hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 11 martie 2010

SĂPUN CU SPIRULINĂ ŞI ROINIŢĂ - detoxifiant


Un săpun unisex, pentru toate tipurile de ten, datorită spumei bogate, curaţă pielea bine, o detoxifică, graţie spirulinei. Este procesat la rece, din unt de cocos şi trei uleiuri: din turte de măsline, din palmier şi ulei de rapiţă. Pentru final, am amestecat spirulină praf cu ulei de arahide şi ricin pentru a oferi o spumă bogată, chiar grandioasă şi mai apoi pentru miros am adăugat ulei esenţial de roiniţă.
Roiniţa acţionează favorabil asupra insomniilor, stărilor de iritabilitate. Are un miros puternic aromat (eu il asociez cu lămaiţa) datorită citrolului conţinut.
Culoarea verzuie, uşor cachi, variază in funcţie de cantitatea de spirulină folosită, eu am pus multa! Rau nu are ce face, fiind bogată in aminoacizi, betacaroten şi vitamine!

2 comentarii:

  1. este minunat.
    dupa ce l-am incercat si pe acesta nu stiam cu care sa ma spal mai repede.:)))
    bravo tie!
    mai astept noutati-cel cu iaurt.

    p.s deja t e-am recomandat prietenelor mele

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. merci!
    pai de ce nu cu amindoua???
    pai , ramine sa mai treci pe la mine!
    clara

    RăspundețiȘtergere