hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 25 martie 2010

SALINA OCNELE MARI






Salina Ocnele Mari se află la 8 km distanţă de oraşul Rm. Valcea. Se poate ajunge acolo cu autobuzul ori cu maşina proprie dar pană in salină efectiv sunt microbuze speciale pentru transportul turiştilor. Ziua de vizită costă 10 lei pentru adulţi iar pentru copii este gratis, programul afisat este de la ora 10 pina la 18, de marti pina duminica, luni este inchis.
Salina m-a încantat foarte mult, peste asteptari tinand cont ca sunt la inceput de drum. În salină sunt o mulţime de locuri de joacă pentru copii unde pot petrece clipe de neuitat, intr-un microclimat benefic pentru organism, nenumărate leagăne, teren de fotbal, mese pentru tenis, lacas de cult"Biserica ortodoxa cu hramul Sf. Varvara si Sf. Gheorghe", un fel de cinematograf, sală de mese unde poţi să îţi organizezi chiar propria zi de naştere. Există două locuri unde îţi poţi cumpăra cate ceva de ronţăit ori bauturi racoritoare, fast food şi magazin pentru suveniruri.
La ieşire, pe stanga este o expozitie de fotografie foarte bine realizată- (dar din păcate, sotul meu spunea că nu-i pusă în valoare, datorită lipsei de lumină naturală)
Cand am fost eu, cred că era o temperatură de 15 maxim 17 grade, recomandabil ar fi să mergi primăvara ori toamna pentru a nu exista diferenţe mari de temperatură între mediul de afară şi mediul din salină.
In salină poţi sta fără geacă şi căciulă lejer, ai mei copii s-au alergat, s-au jucat şi a fost ok.
Nu ştiu dacă am reuşit să fac o prezentare completa, voi pune şi nişte poze şi adresa oficială a salinii, oricum este o plimbare plăcută şi destinsă pentru noi părinţii dar şi pentru copii.
Saline mai sunt în ţara noastră la Tg.Ocna, Prahova, Praid.
www.salinaocnelemari.ro/
Si ca sa inchei, prima poza este cu sarea ... de pamant... sa o denumesc asa; este luata din salina si este foarte diferita fata de cea de mare.

UPDATE !!

1.S-A SCHIMBAT PROGRAMUL!
ESTE SI LUNI, PROGRAM NORMAL DE INTRARE IN SALINA INCEPAND CU 3 MAI 2010!!

2. ESTE RETEA FOARTE BUNA DE INTERNET!

2 comentarii:

  1. Ai idee cat costa inchirierea terenului de tenis de camp??
    Sau un numar de tel la care pot suna sa aflu aceste detealii???
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. cand am fost eu, nu plateai nimic in interior... dar nici nu am auzit din cunostinte ca ar fi cu plata... s-a introdus acuma oare?? ma interesez , sigur!
    stau la 4 km distanta!

    RăspundețiȘtergere