hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 15 mai 2010

CIORBA DIN MAZARE GALBENA


Am facut acesta ciorba de pe culinr.ro, daca intrati gasiti acolo pas cu pas, cum este facuta sunt si poze atasate, scriu si eu mai jos (poate nu aveti chef sa mai dati cautare).


INGREDIENTE:
- 500 gr mazare galbena
- 2 morcovi rasi pe razatoarea mica
-2 cepe tocate marunt si 2 fire de ceapa verde
-1 capatana usturoi
-3 foi dafin
-rosii mici din borcan decojite
-rozmarin, piper, sare, menta pulbere
-4 felii mari de muschi file
-o mina de patrunjel
Se pune mazarea la fiert impreuna cu usturoiul si dafinul
Se caleste ceapa, morcovul,muschiul taiat fideluta doar putin...
Cand a fiert mazarea( la mine a durat o ora) se impreuna cu tot ce s-a calit, se pune incontinuare la fiert 10 min eventual se mai completeaza cu apa, la sfarsit se pun rosiile, ceapa fire, condimentele si patrunjelul.
GATA!
La gust se aproprie cu ciorba de fasole boabe, sotul a zis ca este din linte;
E buna, tinand cont ca cel mai mofturos din familie este baiatul cel mare si surpriza... mi-a mancat! (cel mic s-a strambat).
Merge mai mult gatita iarna, azi chiar s-a potrivit cu timpul de afara, parca vine iarna!

2 comentarii:

  1. mazare galbena? eu nu am gasit nicaieri mazare bob uscata...
    poate nici nu am cautat prea dinadins. eu cumpar congelata. dar cred ca reteta ese delicioasa. daca ar fi dupa mine as mana mai mereu mazare si nu-mi lipseste mereu din casa. saptamanal fac in diferite feluri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit, ambalata la 500 gr. de la SANO VITA. Are o culoare atat de frumoasa, un galben pai.
    Dar nu aduce la gust cu mazarea verde! - parerea mea!
    Cred ca am dat 4 lei pe punga, m-a starnit curiozitatea si am cautat pe net, modul de preparare.
    cu bine, clara!

    RăspundețiȘtergere