hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

luni, 10 mai 2010

BOMBOANE TOFFIFEE - homemade


Aceste bomboane sunt delicioase si extraordinare! Titlul este imprumutat, deoarece ambalajul de bomboane toffee m-a salvat!
Reteta este luata de pe blogul Ligiei Pop (alt blog de care sunt dependenta):
http://ligiapop.com/2009/05/06/retete-deserturi-partea-1/
Am facut de mai multe ori reteta pana acum, la inceput nu mi se intareau chiar daca le bagam la congelator la -20 grade si de la mine putere am mai adaugat 1 sau 2 lingurite de seminte de in macinate si au iesit super!
Marturia este mai sus! Nu sunt ele chiar asa de aspectoase, dar le voi face mai mereu pentru ca am ajuns dependenta de aceste bombonici ( odata le-am mancat cu lingurita, dar deh "cine nu gateste nu invata"- nu s-au intarit)
Ai mei copii isi impart intre ei in mod egal, iar la mine nici nu se gandesc pe moment, am eu grija de mine! deh, altfel nu se poate!
Sunt bune pentu ei, poate continutul de cacao sa nu fie ceva mai mult consumat pe zi (doar nu mananca 10 odata) in rest nu vad ceva rau. Sunt hranitoare, satioase, un dulce care este prezent oricand pentru ca sta la congelator si binevenit pentru oricine vine in vizita!
Ingredientele: 1 avocado sau 4 linguri ulei de palmier, esenta de vanilie, 4 linguri de miere, 4 linguri de cacao, 4 linguri de seminte de canepa, 4 linguri de apa. Se amesteca toate si se pun in forme. In cateva ore le savurati!
In cateva luni, o sa imi compun un meniu ca la carte, tinand cont de cate am strans pana acum - numai delicii!

6 comentarii:

  1. Trebuie să încerc şi eu reţeta, că-s numai ingrediente pe gustul meu. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ai incredere ca sunt super!
    si eu incerc azi sau maine acele briose de la tine cu faina din secara (parca asa imi aduc aminte). Mi-ai facut o pofta cand le-am citit!!

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am brioşe cu făină de secară pe blog. Am clătite cu făină de secară şi brioşe cu făină de mălai. Poate e una din astea două. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. acum in noapte am cautat la tine si nu am gasit dar acum nu mai stiu de unde sa le iau!
    merci, clara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru copii poti sa inlocuiesti cacaua cu pudra de roscove.

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc, ramona! intre timp am aflat si eu de aceasta inlocuire, nu am incercat! in schimb consumam cereale din roscoave si ne plac!
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere