hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

vineri, 1 octombrie 2010

SAPUN DEZINFECTANT - aviz epidemiilor de gripa


SAPUNUL ACESTA L-AM DECLARAT NUMBER ONE, pentru cine stie ce gripe se vor mai inventa in acest sezon, pentru ca acolo, undeva departe se mai unesc niste bacterii intentiont sa ne faca rau. Bine, bine nu va inchipuiti ca voi manca acest sapun, dar cred ca sunt in stare sa ma spal pe dinti cu el. La ce uleiuri vegetale am folosit cred ca rau nu are ce sa faca acest sapun ... odata cand cel mic era in cada si mi-a muscat dintr-un sapun ( din magazin cumparat) am dat urgent telefon la spital, sa intreb ce sa fac, bucata lipsa era destul de maricica, m-am speriat si stiti cum mi-a raspuns?
"nu-i nimica doamna, nu i se intampla nimic copilului!
eu: cum asa? a muscat destul de multicel!
" nu are ce sa i faca rau un sapun, are glicerina?
eu: nu stiu nu mai am ambalajul, dar este un sapun pentru copii!
aaaaa, glicerina este ca un pansament, linistiti-va!

si am ramas dezamagita ( bine, copilul nu a avut nimic!)in schimb, acum judec altfel: pai daca acel sapun facut cu detergenti si ce chimcale or mai fi fost bagate nu a actionat cumva, atunci sapunul meu facut numai din uleiuri vegetabile si mancabile, cum sa aiba ceva?

Ingredientele:
- unt de cocos
- unt de mango
- ulei de masline
- ulei de rapita
- albastru de metil
- ulei esential de eucalipt
- ulei esential de menta
-ulei de avocado rafinat
Un sapun cu o textura foooarte tare, ferma, care s-a intarit pana sa-l pun in forma, cu chiu cu vai am reusit sa mai estompez golurile.
Un sapun REUSIT!

6 comentarii:

  1. Clara arata super fain si eu as musca din el.....;D Felicitari!!!
    culoarea mai inchisa e cu albastru de metil? modelul tio iesit foarte dragalas...;)bravo iti doresc multi clienti la ele!! succes in continuare.
    ps.invatama te rog cum sa pun mai departe cadoul virtual de la tine...plz ca nu stiu.
    cristina

    RăspundețiȘtergere
  2. merci, cristina! da, este bun dezinfectant, cand avem rosu in gat eu numai cu albastru de metil dau!are efcet la noi.
    premiul virtual , pur si simplu copiezi adresa legaturii de la mine ori pui un link catre blogul meu, eu am copiat adresa imaginii, este mai simplu!
    numai bine iti doresc si bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine arata! Ai dat deja startul catre sezonul rece. Foarte bine. Voi reveni cu o invitatie pentru troc ... remember? Momentan nu am disponibil decat samponul solid, sensitive cu lapte si miere, cu rozmarin si ceara de albine, hidratant cu lapte si miere si cafea cu menta. Urmeaza si la mine seria se iarna .... trebuie sa le scot din cutii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. alina, abia astet!
    ohoo, pai ai destule pe stoc!
    felicitari la tine, pentru atatea sapunuri!
    la mine cel cu menta si scortisoara nu mi-a tinut mai deloc mirosul!
    ramane sa ne "trocuim"!

    RăspundețiȘtergere
  5. As vrea si eu reteta pentru acest sapun; in ce cantitati se pun uleiurile si modul de preparare. Caut de o saptamana un inlocuitor natural pentru pasta de dinti cu flouride si alte chimicale, iar acesta mi se pare foarte bun. Daca crezi ca exista o alternativa mai buna sunt deschis pentru orice sfat. Multumesc >:d<

    RăspundețiȘtergere
  6. luiza: pai suntem in 2012, nu stiu daca mai am reteta, pt ca este mult timp de atunci, procedura este la fel ca la un sapun prin procesul la rece, netul este plin!
    iti compun o reteta dedicata tie perrsonalizata, trebuie sa mi comunici de ce uleiuri dispui tu!
    uite aici un link cu pasta de dinti facuta de mine:
    http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2010/03/pasta-de-dinti.html

    numai bine!

    RăspundețiȘtergere