hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

vineri, 21 februarie 2014

SAPUN CU CAFEA - un coffe mint






Din nou am facut acest sapun cu cafea, cu miros puternic de menta , un scrub reconfortant. Am pus o bucata de  sapun dezinfectant in patratele mici si le-am adaugat in straturi in budinca din tava.

Apa am inlocuit - o cu o cafea foarte tare , cand am trecut la mixat budinca,  caimacul s-a involburat pe deasupra de imi venea sa -l iau cu lingura sail mananc.  As putea sa spun din propria experienta ca acest scrub nu este unul puternic pentru ca  am adaugat cafeaua de la inceput, daca o puneam la sfarsit unde soda nu interfera cu cafeaua  - poate era altceva. Dar din start l-am vrut mai bland,  un  " keino " patat.

Ulei de cocos, palmier, dovleac, masline, ricin, cafea 3 linguri mari  si apa , ulei de menta. si un sacrificiu de 100 gr de patratele dezinfectante.

Sper sa mi placa!! revin cand o sa l incerc .

7 comentarii:

  1. Arată foarte, foarte bine! Prima dată am crezut că-i ciocolată de casă. :)) Mă bucur că ai reînceput să scrii!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, adelina -la ciocolata nu m-am gandit ! Imi este drag, am mai zis eu ca este al; 3 copil al meu , nu stiu cei cu mine parca am reinviat nu i asa???
    o saptamana usoara sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună dragă Clara!
    Când nu mă ia somnul noaptea şi îmi freamătă corpul de nerăbdare şi nelinişte cum va fi când va fi de mă voi apuca eu să fac săpunuri, îmi e teamă să nu o dau în bară.
    O sa încerc, pentru început, reţetele celor de la elemental. Dar cu timpul, o să vreau să înlocuiesc baza la săpunuri. Adicătelea, materia primă. Că uleiuri esenţiale, am, după cum ştii, o mareeee colecţie. Nu îndrăznesc să îţi cer vreo reţetă de săpun, mai ales că am înţeles că mai şi vinzi. Aş vrea doar să te rog, dacă vrei şi poţi, să îmi spui ce foloseşti tu ca şi bază - glicerină, sodă etc. - şi în ce procent. Dar mai ales, ce cantitate faci tu din ţţţ cantitate de ...materie primă de bază.
    Eu o sa încerc marea cu degetul în astă seară, dar mă tem că îmi va ieşi o cantitate destul de mică de săpun, care nu va satisface deloc orgoliul buzunarului meu.
    Îţi foarte multumesc.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  4. iti voi scrie , cristina pe indelete!
    cu mare grija si cu o dorinta asa de arzatore o sa reusesti, ai sa vezi tu!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună dimineaţa dragă Clara!
    Îţi mulţumesc pentru disponibilitate.
    Ştiu că voi face foarte multe experimenţuri, aseară am făcut primele săpunele, după reţetele celor de la elemental.Unul cu cofeee şi unul cu salvie şi rozmarin. Câte patru de fiecare, mititele, frumuşele, dar mi-au consumat destul de mult din baza de spun. S-au întărit deja, miroase bine, cel puţin cel cu salvie.
    Îhhh, ce să fac, experimentez, experimentez.
    Acum, stau cuminte şi aştept.
    Te pup,
    O zi frumoasă şi luminoasă - ca la capitală este brrr.......ploaie rece, vânt şi frig.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  6. buna cristina!
    ce adresa ai de email ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună Clara!

    cristalida80@gmail.com este adresa mea de mail.
    Îţi mulţumesc din suflet!
    Cristina

    RăspundețiȘtergere