hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

duminică, 5 decembrie 2010

SAPUN REPARATOR - albina sare'n ajutor


Mierea repară celulele pielii!
Personal ii spun regele, ţinind cont de ingredientele adăugate la final: ulei de cătină, lapte gras, propolis, unt de cacao, miere multa.
Sapun destinat fetei pentru o piele cu tendinta acneica sau tenului uscat fiind foarte hidratant si cicatrizant prin adaosul considerabil de miere care regenereaza si repara pielea, conferind elasticitate.
Cand am compus reteta, albinuta mi-a sugerat sa nu uit de copii, laptele, uleiul de lavanda, mierea; asadar un spumant si emolient numai bun, pe placul picilor.
Uleiul esential de lavanda proprietăţi antiinflamatoare, decongestionante şi cicatrizante.
Propolisul... este: antiinflamator, antiedematos, antioxidant, balsamic, nutritiv,cicatrizant, mineralizant, protejeazã pielea pe timp friguros. L-am introdus pentru rolul sau: cicatrizant al ranilor, arsuri, furuncule, uscaciuni ale pielii, dermatite.
Culoarea mai putin atragatoare este dată de uleiul de cătină si propolis, iar in mijloc mierea si-a atras culoarea binemeritata.

Ingrediente: unt de cocos, ulei de arahide, ulei de palmier, unt de cacao, ulei de masline, miere, propolis, vit A, lapte gras, ulei de catina, ulei esential de eucalipt si lavanda, flori de tei si lavanda maruntite.

6 comentarii:

  1. Yummy,ce bine suna!Un deliciu pentru corp!Pupam fata harnica.Vine mosul si la tine ,ca prea esti cuminte.Pupici dulci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place mult sapunul acesta! e preferatul meu din cele pe care le-am vazut la tine pana acum! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si noi te pupam, beatrice!
    Mos Nicolae a venit, ca am fost harnicuta !
    dar la tine?

    RăspundețiȘtergere
  4. DiAnais, merci!
    dar ce preferinte mai ai tu mai deosebite?? Tin cont de idei mai altfel..., toate ingredientele le am combinat pentru destinatii anumite...mai urmeaza si altele!
    Numai bine si te pup !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai, daca ai intrebat, mie imi plac mult sapunurile cu trandafir. Am incercat deja cateva din variantele naturale care se gasesc la noi dar iti spun sincer ca nu stiu/nu imi amintesc daca tu ai facut vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  6. UITE AICI UN LINK CU SAPUNUL CU TRANDAFIRI, CHIAR AZI MI-A CERUT CINEVA SI NU L MAI AM DEEEEEMULT, A FOST PREFERATUL MEU... AH scuze pentru litere, sunt in graba sa plec!
    http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2010/08/sapun-cu-trandafiri.html
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere