hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 15 decembrie 2010

APA DE FATA CU IZ DE LAVANDA

Mi-am preparat o apa florala cu iz de lavanda, pentru ca mi s-a terminat apa de trandafiri, uitandu-ma lung la ea, mi-am spus: trebuie sa mi prepar una la fel.
Nu am avut petale proaspete de trandafiri, am incercat cu unele uscate dar nu mi-a placut mai deloc. Am preparat alta, de data asta m-au ajutat 2 plantute de lavanda din glastre. Ideea de a rupe din ele si sa fac o apa cu planta proaspata a fost super, mai ales ca imi merge bine lavanda, o iubesc pentru forta ei vindecatoare antiseptica.
Reteta si modul ingenios de preparare a apei este de la Jovis de pe blogul ei, eu pentru mine personal am schimbat reteta mea de aici:
http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2010/05/infuzie-florala-tonic-pentru-fata.html numai la modul de obtinere, dupa ce s-au strans " cativa " mililitrii de apa am mai completat cu 3 picaturi de panthenol si 1 ml de glicerina si gata!
Ii merge bine tenului meu.

Cam 4o ml rezultatul final, am pus in flaconul vechi de apa de trandafiri, pulverizez pe fata, mai ales dimineata si wowww...
Ieftina, fresh, calmanta.

5 comentarii:

  1. Multumesc mult de idee. O voi prepara pentru cadouri de Craciu, alaturi de alte minunatii. pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. alinutza, sigur este un cadou apreciat, mai ales de sarbatori, rabdare sa ai la preparare eu eram atat de nerabdatoare ca mereu ridicam capacul sa miros... mai rau ca un copil mic.
    numai bine si eu te pupacesc!
    pa

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate pulverizezi si in directia mea!Faina ideea.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Suna foarte bine, bravo, parca si simt aroma fresh. Am auzit numai de bine de lavanda, asa ca m-am hotarat sa-mi pun si eu in glastra. caut seminte... si sper sa prinda. Pupam.

    RăspundețiȘtergere
  5. beatrice , de ce nu? unde stai?

    deea, fresh, ca fresh dar sa vezi dimineata cume este! nu imi mai trebuie cafeaua, o inlocuie total...:). Semintele le-am cumparat de la ambient, magazin pentru casa cu de toate. numai bine si o saptamana usoara va doresc!

    RăspundețiȘtergere