hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

duminică, 31 octombrie 2010

DETERGENT DIN LAMAI



3 lamai mari,
400 gr. apa
200 gr sare
100 ml otet
Se scot samburii lamailor apoi se mixeaza la robot 5 min.
In 200 gr apa se pun la fiert 10 min lamaile maruntite dupa care se amesteca cu restul ingredientelor de mai sus siiiii: GATA! DOAR ATAT!
Concluzia: miros - imbietor, consistenta - super buna, calitate - curata eficient.
Imi place tare mult pentru cum curata inoxul- chiar stralucitor.
Reteta este luata de pe blogul Laurei Adamache, facuta de atunci cand a postat-o ea si pana in prezent am ramas fidela acestui detergent. Dupa mine, este superior celui din nuci indiene. In prezent folosesc in paralel doua feluri: cel cu nuci l-am pus in pulverizator si il folosesc la bucatarie pentru suprafete iar acesta din lamai pentru vase.
Fac de fiecare data cate 2 borcane de lamai, unul numai lichid adica il strecor iar ce ramane din bucatele de lamaie pentru petele mai dificile.

5 comentarii:

  1. wow...nu am stiut!!! curata bine? cred ca da!!! o sa incerc si eu! oricum stiam de beneficiile lamaiei si cate poate ea face!! si cu siguranta sunt multe lucruri nedescoperite!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, am observat ca fiertura de nuci incepe sa se strice dupa cel mult trei zile. In cit timp folosesti tu zeama pusa in pulverizator?
    Dar aceasta din lamiie cit timp rezista?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. draga anonim, este asa precum spui!
    uite si acum eu am in pulverizator solutia de nuci, am curatat ieri seara cu ea prin casa, o tin numai in frigider.o am facuta din noiembrie, am pus si 5 ml extract din seminte de gref si 5 ml ulei esential de arbore de ceai ; este placuta si acum la miros.
    cel din lamie nu l-am mai facut, curatam cu el inoxul, aici la apartament unde stau pe timp de iarna nu am inox, cand merg la casa acolo folosesc detergentul de mai sus din lamai. ; tine mai mult timp decat cel din nuci, pentru ca acesta contine sare.
    numai bine iti doresc!
    oare m-am facut inteleasa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, am inteles. Multumesc pentru raspuns - si scuza-ma ca m-am intors atit de tirziu, nu mai gaseam linkul. Acum l-am salvat. :)

    RăspundețiȘtergere