hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

luni, 6 februarie 2012

SAPUN CU GALBENELE SI ULEI DE CATINA - reparator

LATER EDIT : PH 7.8

Am intarat in 2012 cu o intreaga lista de dorinte, printre care si sapunurile, cremele, oarestece home-made-uri pentru pielea mea. O pasiune ce m-a virusat adanc, ma relaxeaza si imi satisface curiozitatea la maxim. Ma defineste!
Asadar primul sapun creat :
SAPUN CU GALBENELE SI ULEI DE CATINA - reparator, pentru piele uscata, sensibila, pentru copii, pentru noi mamicile. (tatii, stau deoparte sa mai astepte - am si pentru ei ceva!)
Cu uleiuri saponificate : unt de cocos, unt de shea, ulei de floarea soarelui, ulei de masline si ulei de palmier, pulbere minerala, ulei de catina, unt de shea, galbenele petale bio, ulei esential de lamiie si portocala.

Culoarea nu asa de reusita din cauza aparatului, nu din cauza mea!, sunt o "experta" in arta foto.... (ehhh, am dezvaluit si o dorinta din lista cu pricina!)

11 comentarii:

  1. Clara draga, arata grozav :D
    Te rog frumos,nu ne poti spune exact reteta? Ard de nerabdare sa incerc sa fac si eu sapunurile tale minunate :X
    Te pup si spor la treaba !
    Esti o persoana minunata ca impartasesti cu noi atatea idei si retete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana: in general jonglezi cu uleiurile astfel incat sa obtii ceea ce vrei: eu l-am vrut pentru copii, foarte hidratant si cu active pentru piele de aceea catina, shea si galbenele le pun la sfarsit cat mai tarziu, iar ca gramaje totul calculez de pe soap calc, in functie de factori: iod, spuma, hidratare, etc, acestia fiind dati la fiecare ulei in parte. Experienta acumulata, cateodata imi da batai de cap - fiind prea sigura pe mine - combin in asa fel incat am un esec ceva de speriat... ultimul esec : sapunul dezinfectant cu albastru de metil... STANCA de tare. Da- mi mailul tau spre a -ti trimite reteta. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Clara,
    Am o intrebare la tine: ce sapun pentru bebe, crema si alte deastea imi recomanzi? Ca acusica vine bebelusul meu si vreau sa ii ofer tot ce-i mai bun. Si vreau sa iau de la o sursa sigura si de la tine, am toata increderea. Si daca vrei sa-mi spui si pretul unui sapunel, ... astept pe emailul meu iulia4alfred@yahoo.com. Te astept acolo!! sau aici daca vrei! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. buna iulia, evident un sapun extrem de bland si foooooarte hidratant, crema cu unt de shea si oxid de zinc pt fundulet.
    Multumesc pentru incredere, pe cand apare printul? si noi asteptam in familie doi bebelusi (sora mea si cumnata mea) si vreau sa concep numai chestii naturale, homemade de 1000 de ori mai bune ca cele din comert si fara antibiotice in ele - subliniez antibiotice; in ziua de azi asa gasesti in farmacii!
    Nu iti mai scriu pe mail, ramane sa te aduag pe lista cu gramajele destinate fiecarui bebelus in parte, asa ca tinem legatura cu ce dorinte ai!
    o seara minunata si toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Clara,
    Printisorul nostru ar trebui sa apara la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie, cam pe aici. Stiu ca gasim numai prostii, nu cosmetice in farmacii. PAi daca tu spui ca acel sapun este foarte bun, vreau sa-mi faci si mie, sau nu stiu cum, stii tu. Ca vreau ca funduletul printului sa fie spalat cu sapun de calitate, la fel pentru intregul corpulet. Iti multumesc mult si astept sa-mi scrii cat ma costa si cum facem ca sa le avea. Te pup, o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata foarte bine sapunul,imiplace :).
    Natalia

    RăspundețiȘtergere
  7. ador blogg-ul tau!e minunat..si eu sunt pasionata de tot ce inseamna vegetal, natural ,bio si facut in casa!felicitari..o sa ma inspir de la tine!:*

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna, cum pot sa comand si eu acest sapun pt bebe meu? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. buna ziua ! acest sapun nu mai este disponibil, voi posta zilele acestea sapun cu galbenele , miere , polen si ceara un sapun special pentru piele sensibila, bebelusi , gravide , copii.
    si luam legatura din nou!
    numai bine si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere