hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 23 februarie 2012

DRAGOBETELE : faurar - luna iubirii


Faurar - este luna aflata la raspantia dintre iarna si primavara. Batranii spun ca este o luna capricioasa pentru ca i-au fost repartizate cele mai putine zile.
Despre ziua de DRAGOBETE se spun multe:
-are radacini foarte vechi, fiind sarbatorit chiar din timpul dacilor.
-mai este numit si Logodnicul pasarilor - fecior chipes si puternic, aduce iubirea in casa si in suflet
- in ziua de 24 februarie, fetele si baietii se imbracau in haine curate de sarbatoare si porneau cu voie buna inspre padure, pentru a culege ghiocei si viorele, pe care le puneau la icoane .


Se mai spune ca in aceasta zi pasarile care nu migreaza se aduna in stoluri , ciripesc, isi aleg perechea si incep sa isi construiasca cuiburile.

Prilej de bucurie si bunastare Dragobetele este unul dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman
Perntru omul arhaic insemna: inceput de primavara, ziua cand natura se trezeste, ursul iese din barlog, pasarile isi cauta cuiburi, iar omul participa si el la bucuria naturii

sursa foto :imagini.ha-ha.ro, ronduldesibiu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu