hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 27 octombrie 2011

NUCILE DE SAPUN - le iubesc!

Le iubesc! Da!
Sunt prezente la masina de spalat automata ( pentru rufe COLORATE si numai colorate) pe post de detergent lichid, la clatitul parului la final in loc de balsam, ca solutie detergent pentru geamuri, ca solutie de vase pentru masina de vase impreuna cu o lingurita de bicarbonat de sodiu, ca solutie de sters praful alaturi de putin ulei (agit inainte pulverizatorul), in bucatarie pentru mobila si aparatele de pe blat ; cu un fas-fas de 2 ori sterse apoi cu prosop uscat , gata.
Le iubesc? OOO, da! sunt dependenta de ele.
Am in frigider o ramasita de lichid intr-un borcan care asteapta sa treaca la smotruit pe jos in bucatarie.

Am scris mai sus legat de rufe colorate, pentru albituri pun putin detergent din sapun de casa facut special, deoarece nucile astea minunate mi-au patat tricourile mai deschise la culoare; nu o data! de mai multe ori...!

9 comentarii:

  1. Eu inca nu le-am descoperit, desi am auzit numai de bine despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. loredana: incearca-le, o sa vezi ce minunate sunt!
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Clara, de unde le-ai cumparat, de la Life Care? si cat au costat?

    RăspundețiȘtergere
  4. catalina: le am luat din valcea de la mol, le stiu pe cele de la life care, nu mi-au placut pentru ca erau fff uscate ; daca storci putin coaja nu iese mai nimic, diferenta se vede clar! la inceput cand au aparut ei la noi, au fost bune (cred ca mai conteaza si tara de origine, uscatul...)
    toate cele bune si bafta la scoala ...!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aha, mersi! eu nu am luat de la Life Care...n-am avut curiozitatea...adica eram sceptica in privinta lor, sincer!acum o sa imi cumpar si eu...sa vad unde gasesc!

    Bafta si voua cu scoala si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. catalina: au pe www. nucide sapun.ro, cele de acolo mi-au placut cel mai mult, sunt EXTRAORDINARE .
    acel lichid pentru curatenia din casa pus in pulverizator, fara cuvinte este..., tot aveam o rinita , ma dispera (sigur a fost de la un lichid cumparat de la DM unul galben pt geamuri faianta... din cand in cand il foloseam )
    asa am ajuns la concluzia ca de la el faceam, aseara am folosit nucile si putin otet cu ulei esential: nu am avut nimic , nici nas , nici ochi...! eu sunt dependenta de ele! numai bine si sa ma intrebi despre ele !

    RăspundețiȘtergere
  7. Tot ma miram de nucile voastre pozate prin bloguri si de tot ce scrieti despre ele....imi spuneam veci daca am sa vad asa ceva in Iordania.... dar...pe 2dec iata in bazarul nostru de fiecare vinere (Souk By The Sea-Aqaba on FB) vad o masa noua cu sapun aveau si o tava cu nuci de sapun ..am zis waawww nuci??? si ei sau mirat ca leam cunoscut, asa ca am ajuns sa am si eu o mina de nuci de sapun ca de fapt nu erau de vinzare numai pt reclama miau zis ca o pun sub forma de pudra in orice fel de sapun (oare de ce)..(sau e bine asa?) iti doresc o duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  8. da, cristina este bine si cu pulbere daca vrei sa faci un sapun in 2 culori, in loc de argila maronie sau le fierbi si folosesti acel lichid rezultat pentru sapun homemade , o sa fie un sapun foarte curatitor, de scos petele, sampon solid pentru scalp curatitor, ... ar fi multe de csris despre ele, oricum merg foarte bine in sapun!
    intreaba ma despre ele cand te hotarasti sa faci sapun si iti spun mai pe amanuntit!
    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, am o intrebare. Cand se clatesc rufele - in programul masinii - nucile nu vor face spuma?

    RăspundețiȘtergere