hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 27 septembrie 2011

NAPI. FLORI DE NAPI...



Aceste flori minunate sunt napi. Flori ce imi dau liniste sufleteasca, caldura si buna dispozitie. Le iubesc mai mult ca pe orhidee sau SAU ORICE ALTA FLOARE DIN IMPORT!!!!
Cu florescentele lor minunate din varf, au ajuns la nivelul balconului si imi sunt tareeeeeee dragi, nu as mai vrea sa se termine toamna niciodata!!!



ATAT DE MARI...cresc in jur de 4m inatime iar vara ( si de ce nu si toamna ?) sunt extraordinari ca " paravan "- priviri indiscrete , miros de iarba fresh, umbra, gard din verdeata iar toamna se smulg din pamant si se consuma iarna : copt in cuptor alaturi de unt si smantana, piure de napi, sau crud in salata alaturi de varza cruda... sunt atatea retete cu napi.. sunt foaaaarte dulci !

2 comentarii:

  1. Habar nu aveam ca napii au flori asa frumoase. Cred ca am mai vazut aceste minunate flori dar nu mi-a spus nimeni ca sunt flori de napi. Multumesc pentru aceasta informatie, foarte utila pentrumine.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, luciana!
    ma bucur ca ti-am fost utila.
    sanatate si numai bine!

    RăspundețiȘtergere