hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 25 ianuarie 2011

SAPUNUL SPA - plangaciosul...!!


Primul pe acest an: este a doua oara creat dar si imbunatatit: Sapunul SPA.
Da, l-am facut plangacios pentru ca lacrimeaza mereu si nu-mi da pace sa-l ambalez. Particulele de sare nemacinata (sare din Marea Moarta)in contact cu aerul se transforma vazand cu ochii in lacramioare, ramanand in locul sarii, adevarate "pesteri", dand aspect de piatra ponce. Nu-i bai, il las sa planga in continuare, sa vedem pana cand??
Si pentru ca l-am denumit SPA, datorita efectului sau adevarat revigorant si emolient, ma adulmeca deseori sa-l pun la nas. In camera unde il tin, miroase demential!
Cand le-am facut baie la copii, am pus in apa din cada, cateva bucatele din acest saun, rupte fara sa vada picii, si putin bicarbonat. Dupa un timp m-au intrebat: mami ce miroase asa de frumos??. De fapt l-am pus cu gandul sa inhaleze aburii, tinand cont ca afara e vremea de virusilor, a tusei, iar acest sapun are din belsug uleiuri esentiale. Pe cel mic il aveam infundat si de cate ori este asa il duc la baie cu procedeul amintit! Scap doar cu atat, (daca nu este prea racit!)
Deci un SPA adevarat datorita:
- uliului esential de eucalipt, menta si melisa
- spirulina pulbere, pentru : culoare, este benefica, detoxifiaza, ce sa mai o percep ca miraculoasa
- sare de la Marea Moarta, stim ce proprietati are, odata pusa in cada!
Un emolient datorita uleiurilor extra:
- uleiul organic de nuca de macadamia
- unt de mango
- ulei de arahide
Uleiul organic de nuca de macadamia are o textura usoara, este absorbit de piele, tonifica pielea imbatranita si cea uscata, confera finete. Patrunde imediat in piele nu lasa urma grasa. Ajuta tenul gras si mixt. -
Si pentru efectul sapunului adevarat: curata, ingrijeste, cremuieste DAR NU
CLABUCESTE, au intregit compzitia urmatoarele ingrediente:
- ulei de masline
- ulei de arahide
- ulei de palmier
- ulei de floarea soarelui
- unt de cocos
Este destul de ferm si datorita sarii, punand cantitate foooooarte mare la sfarsit, 200 gr la 1 l, ( scriu sa nu faceti ca mine)
Una calda - Una rece : nu clabuceste!
Sarea i-a taiat bulbucul.

Face usoara spuma la spalat pe corp, in schimb pe miini curata si hidrateaza mai mult ca perfectul!
Din nou dau vina pe sare pentru ca aceeasi reteta am mai repetat-o de nenumarate ori si era OK, (m-am convins), si-l denumesc SAPUNUL IDEAL PENTRU SPA - si finish ca m-am intins...!

9 comentarii:

  1. A iesit o frumusete!Felicitari!Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai mie .... si eu sunt topita dupa combinatia menta si melissa, vine curand si la mine pe blog, deocamdata mi-e dus aparatul in deplasare cu tot cu poze.
    Clara felicitari draga mea. As vrea sa reusim sa gasim o cale de a comunica mai bien, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc alinutza!
    esti o draguta, da de comunicat pe net este mai greu pt ca eu nu am la serviciu, acasa sunt doar cu portia, este jale la mine cu copiii dpdv al calculatorului, seara mai deschid si eu dupa ce adorm; sapt . aceasta sunt libera si "mi-am facut de cap"...

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt foarte frumoase Clara draga combinatia asta de culori ...o ador...ma intreb oare as avea de unde sa comand si eu prin net ceva spirulina? sau bentonite clay? ca aici nu le gasesc deloc sau la ce magazin in Buc. se gaseste poate gasesc cineva sami aduca, multumesc pt orice rasp. te pup si succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai sa-ti dau un pont; eu seara de acasa deschid si ma uit rapid pe la ultimele postari, mesaje si putin pe mess cu tot cu copii; lor le pun muzica de pe youtube :); ei danseaza si eu ma uit pe net; nu functioneaza intotdeauna, dar de cele mai multe ori da :)
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. si mie imi place, cristina! spirulina pulbere o poti comanda de pe www.elemental.ro (sunt foarte corecti) sau poti lua capsule de spirulina din farmacii.eu nu cumpar din bucuresti pentru ca nu sunt de acolo si nici nu cunosc.
    si tie succes in noul an!

    RăspundețiȘtergere
  8. la mine este asa:
    cel mare vrea pe net la sport, pe blogul lui, cel mic vrea pe desene la dysney michey mouse (este prietenul lui/) , eu vreau... vreau SI EU... ca nu am la job, numai tati mai are sa se mai planga si .... M-AM HOTARAT SA NU MAI am cablu de net, (pitul mufa.., a venit bau bau si a mancat-o - cred si eu...)
    numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere