hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

SCRISOARE ... asa, ca de inceput de an!

De nenumarate ori o citesc.Ma relaxeaza, ma invata, imi repozitioneaza sufletul, mintea si raza vizuala...de ce ? Pentru ca asta simt eu, asta transmite!

Scrisoare adresata de Alexandru Vlahuta fiicei sale, Margareta

“Să trăieşti, Mimilică dragă, şi să fii bună, - să fii bună pentru ca să poţi fi fericită. Cei răi nu pot fi fericiţi. Ei pot avea satisfacţii, plăceri, noroc chiar, dar fericire nu. Nu, pentru că, mai întâi cei răi nu pot fi iubiţi, şi-al doilea,…al doilea…de! norocul şi celelalte “pere mălăieţe”, care se aseamănă cu el, vin de-afară, de la oameni, de la împrejurări, asupra cărora n-ai nici o stăpânire şi nici o putere, pe când fericirea, adevărata fericire în tine răsare şi-n tine-nfloreşte şi leagă rod, când ţi-ai pregătit sufletul pentru ea. Şi pregătirea este o operă de fiecare clipă, - când pierzi răbdarea, împrăştii tot ce-ai înşirat şi iar trebuie s-o iei de la început. De aceea şi vezi aşa de puţini oameni fericiţi… Atâţi câţi
merită…

A, dacă nu ne-am iubi pe noi aşa fără de măsură, dacă n-am face atâta caz de persoana noastră şi dacă ne-am dojeni de câte ori am minţit sau ne-am surprins asupra unei răutăţi ori asupra unei fapte urâte, dacă, în sfârşit ne-am examina mai des şi mai cu nepărtinire (lesne-i de zis!), am ajunge să răzuim din noi partea aceea de prostie fudulă, de răutate şi de necinste murdară, din care se îngraşă dobitocul ce se lăfăieşte în nobila noastră făptură. Se ştie că durerea e un minunat sfătuitor. Cine-i mai deschis la minte trage învăţătură şi din durerile altora. Eu am mare încredere în voinţa ta. Rămâne să ştii doar ce să vrei. Şi văd c-ai început să ştii asta. Doamne, ce bine-mi pare c-ai început să te observi, să-ţi faci singura mustrări şi să-ţi cauţi singură drumul cel
adevărat!

Aşa, Mimilică dragă, certă-te de câte ori te simţi egoistă, de câte ori te muşcă de inimă şarpele răutăţii, al invidiei sau al minciunii. Fii aspră cu tine, dreaptă cu prietenii şi suflet larg cu cei răi. Fă-te mică, fă-te neînsemnată de câte ori deşteptăciunea te îndeamnă să strigi: “Uitaţi-vă la mine!” Dar mai ales aş vrea să scriu de-a dreptul în sufletul tău aceasta: Să nu faci nici o faptă, a cărei amintire te-ar putea face vreodată să roşeşti. Nu e triumf pe lume, nici sprijin mai puternic, nici mulţumire deplină, ca o conştiinţă curată.

Păstrează scrisoarea asta. Când vei fi de 50 de ani ai s-o înţelegi mai bine. Să dea Dumnezeu s-o citeşti şi atunci cu sufletul senin de azi.

Te îmbrăţişează cu drag,
Al. Vlahuţă
Când ai împlinit şaptesprezece ani.”

Din email o am si de multe ori imi fugea mintea la aceasta scrisoare.
Multumesc Denisa (este o prietena, mamica a 3 copii frumosi)

6 comentarii:

 1. Da,foarte frumos.Multa lume ar trebui sa ia aminte la astfel de vorbe.Pupici multi.

  RăspundețiȘtergere
 2. te invit la un premiu la mine pe blog
  http://savina-handmade.blogspot.com/2011/01/i-love-to-read-your-blog-premiu-de-la.html
  stiu ca anul trecut l-am primit si de la tine, iar eu vreau sa ti-l intorc pentru ca imi place tot ceea ce faci, ce scrii ...

  RăspundețiȘtergere
 3. multumsec, beatrice!
  ai dreptate.
  clara

  RăspundețiȘtergere
 4. multumesc, alinutza!
  frumos spus, trebuie sa dau mai departe sa inteleg! numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 5. te citesc demult, mai ales cantecul a fost pe sufletul meu,la fel am fost tunsa ani multi...mi-am adus aminte de copilarie!
  numai bine!

  RăspundețiȘtergere