hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 4 noiembrie 2010

SAPUNUL, pH- ul si NOTA FINALA











Stau acasa, sunt in somaj, "mi-e bine"!
Stau cu copiii, am in plan multe, sa fac ordine prin sifonier sa vad ce imi prisoseste ce mai scot in fata ce mut in spate, vreau sa fac o noua serie de sapun dar nu am idei, ma rog trece timpul iute, dar nu imi pare rau.
Stau si eu pe net OMENESTE, la job nu am ( ma simt distrusa - deh! economie de cheltuieli !?!?! oare???).
Stau si vreau sa ma descarc, sa va scriu ceva : incununarea rezultatelor mele. Ma cam laud nu -i asa??

Aproape 2 ani de cand fac sapunuri, am ravnit la niste teste pH. Cumpar tot soiuri de uleiuri dar la ceea ce imi confirma un rezultat reusit am tot ezitat. La inceput am incercat cu pH - uri primite gratis " pe sub mana " sa zic asa, dar cel mic a avut grija de ele sau mai bine spus eu am fost cu capul in nori. Apucasem sa incerc cateva sapunuri, rezultatul a fost uimitor, mai ales atunci cand trecusem la etapa de a compune retete de sapun si nu aveam idee cum ies de bune, startul de a merge mai departe m-i l-am dat singura in plus am avut parte de incurajarile Danielei cu blogul sau minunat din Germania.

Azi, somez dar nu mai stau!
Ca atare, mi-am comandat pe net un set de testere pH si tare eram nerabdatoare sa trec la testari. Tin sa va spun ca am pastrat din toate sapunurile facute pana acum, cate o bucatica pentru aceasta destinatie si surpriza...
AM SAPUNURI CU pH INTRE 6 SI 7,5 !!!!
Dar mai am si una bucata de 8, nu va spun care, sic! ... cred ca nu ghiciti... am ramas perplexa! ( este scris mai dedemult)

Ce mai am acum pe stoc, sunt cateva sapunuri cu cafea, trandafiri, spirulina si cel dezinfectant, MEDIOCRU prezentate, RECUNOSC! imi cer iertare! Nu ma pricep la foto si inca la ceva: ascunderea linkului sub nume (m-a invatat lore de pe luthelo dar sunt blonda).


Asadar: sapunul cu lapte are pH 6,5 ( nu mai am in stoc)
sapunul cu spirulina si aur are pH 7
sapunul cu cafea are un pH 7,3 sau max 7,5
sapunul dezinfectant are un pH 7 - clar!
sapunul cu trandafiri .... tanamammmmmmmmm! are pH 6 ! ( de aceea a fost preferatul meu, l-am simtit eu ca imi da pupicei)!
sapunul cu busuioc (am uitat pur si simplu sa-l pozez) s-a indreptat cu pasi repezi catre un 7,5 aproape de 8, dar nu de acesta era vorba mai sus!

PS! ramane intr-o postare viitoare sa trec in revista si celelalte sapunuri din blog, nu fac discrimari, pe toate le iubesc sunt si raman pasiunea mea!

7 comentarii:

  1. Pupici multi si o imbratisare de incurajare. Idei .... miros de brad, scortisoara, afine, vanilie, nuca ... hmmm cozonacei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Clara, ma bucur ca zici ca ti-e bine acasa. Pe lista din foto parca vad ca cele cu miere se apropie binisor de pH 8 . Astept cu interes postarea urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate acum e momentul pentru acel magazin la care visai .... produse naturale. Ce zici? Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu tie iti transmit!
    da, merci de idei : brad si scortisoara !
    trebuie sa gasesc si uleiuri esentiale bune!
    un sfarsit de saptamana placut !

    RăspundețiȘtergere
  5. aaaaa, aseara la asta ma gandeam! oare mi-ai citit gandurile? oare telepatia?!?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ma bucur! chiar imi pica bine asa din cand in cand un "concediu"!
    Da, pe lista se vad ca cele cu miere tind catre un 8 si eu cred ca mierea are acest rol.
    In curand si postarea de care va scriam.
    Un sfarsit de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Suntem interesate de sapun cu ph bazic ,minim PH =8 .Dorim sa achizitionam ,in ceconditii ? rog detalii pe e-mail: ioana.bobocea@yahoo.com si pe
    iulyiulia62@yahoo.com sau telefon :0744300432 sau 021.420.80.96
    MULTUMIM !

    RăspundețiȘtergere