hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 30 noiembrie 2010

RETETA DEO ROLL homemade

Pentru ca mai multe fete m-au intrebat de reteta deo roll , scriu mai jos ingredientele:

- 21 de jumatati "de bilute" de ceara de albine NUMARATE
- 10 gr de unt de cacao
- 20 jumatati "de bilute" de unt de cacao NUMARATE
- 7 gr unt de cocos
- 5 ml ulei de migdale
- 20 gr unt de mango
- ulei esential de salvie, ulei esential de rozmarin si ylang ylang.
- bicarbonat de sodiu aproape 3 linguri
Precizari:

- Se intareste foarte repede,
- Bilutele sunt de la Yasmina din Germania
- Se topeste ceara si restul uleiurilor se mesteca cu mixerul puternic apoi inca putin odata cu bicarbonatul, se adauga esentialele .... finish,
- Am pus cu o palnie si turnata prin strecuratoare pentru ca ceara deja se intarise putin cand am pus uleiul de ylang ylang...
- Au rezultat n jur de 140 gr, am pus in 2 recipente, unul l-am facut cadou...
- Nu mai cumpar de pe net acel deo roll de care va scriam in postarea trecuta, daca o sa ma satur de al meu ... poate apelez sau daca fac o comanda mai mare, sau poate va avea reducere...POATE, POATE, ... ORICUM RAMANE DEO NR. 1, al meu este nr. 2..
Numai bine!

6 comentarii:

  1. Draga Clara,esti o mare figura!Pai in loc sa le cantaresti ,tu ai stat sa le numeri?Esti tare draguta ca ai postat reteta,eu sincer n-am indraznit,desi mi-ar fi placut.Norocul meu ca am tot de la Yasmina si am ce numara.Multumesc si te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clara, ce bine ca ne-ai dat reteta, multumiri si te pup ! Eu nu ma mai dau de mult cu nici un deo ci doar apa calda cu sapun si bicarbonat.

    RăspundețiȘtergere
  3. beatrice, nu am avut incotro, mi-a fost mult mai usor asa, am pus pe numarate pana am fost sigura ca este de ajuns...Astept sa l faci si tu...!
    cu bine clara.

    RăspundețiȘtergere
  4. cu multa placere, geta!
    este mai usor asa la tine, mai comod mai simplu, la mine nu tine doar atat.
    clara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca varianta asta e urmatoarea pe care o sa o incerc in materie de deo homemade, dar recunosc ca la bilute m-am pierdut. Eu am unturi de la Mayam care nu sunt bilute, ce numar eu acum? :-)..Oricum am inteles ideia si o sa o iau incet, prin incercare, revin cu rezultatele experimentului.

    RăspundețiȘtergere
  6. da, simona nu am avut alta cale , eram cu o mana la invartit si cu cealalta tineam si mai puneam cate o jumatate de biluta de unt, asa am reusit! m-au cam trecut fiorii.
    bafta multa!
    tu poti face gramajoare de cate 5 gr de unt si sa pui din ele pe parcurs... asa e mai bine!

    RăspundețiȘtergere