hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

LAPTE DE CORP CU MIERE - sidefat




Mi--am dorit sa fac o crema pentru pielea corpului dar a iesit ca o spuma, un adevarat lapte de corp. Contine "straluciri" dar nu imi dau seama de la ce?? O prietena m-a intreabat daca am pus miere?? Am ramas surprinsa dar totodata am aflat si raspunsul sau mai poate fi si de la perlutele de ceara de albine, din Germania de la Yasmina.
Mierea este de tei.
Laptele este superb " intru-totul".
De ce?
Dupa baie m-am "cremuit" iar pielea imi stralucea in lumina, eram toata o "sidefata" (un bairam imi lipsea!); concluzia mea este ca mierea nu lasa acel aspect de ulei pe corp, "franeaza" cumva mana la atingere, adica nu lasa sa incarce pielea, o hidratateaza datorita continutului de ulei si miere dar nu aluneca. Am pus in doua recipiente: 1 cu pulverizator gen aslavital si 1 borcanas de la o crema tot de corp (gen oriflame) care se inchide foarte bine pe filet, ramane ermetic.
Imi place consistenta ei, este extrem de parctic : agit putin recipentul si apoi apas de doua ori, i se potriveste " ca o manusa" pulverizatorul.
Pozele nu sunt ele reusite , la cea cu pulverizatorul am vrut sa arat exact cum curge dar... nu am reusit, din multe incercari - m-am lasat batuta.
Ingrediente:
Mixate la puterea cea mai mare aproape 1 minut, astfel: perle de unt de cacao usor incalzite, unt de cocos, ulei de avocado, ulei de jojoba, ulei de masline, perle de ceara albine usor incalzite , la sfarsit :ulei esential de: ylang ylang, portocale, lamaie, vetiver, apa foarte putina ( cat sa se lege), glicerina (1 lingura), miere de tei (3 linguri). Mi- a rezultat aproape 300 ml.
Nu mai posed cantitatile la uleiuri, pentru ca eu am vrut o crema si mi-a iesit fara sa vreau un lapte extraordinar. Cand o sa vreau lapte o sa imi rezulte MUSAI crema.

14 comentarii:

  1. Vai ce bine arata!Nu cred ca sideful vine de la ceara,desi nu stiu de care ai folosit:normala sau din celelalte,mai repede cred ca de la uleiuri ,careva....Nu sunt specialista,dau doar cu presupusul.Oricum arata tare bine.O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi beatrice! prietena mea zicea cu siguranta este de la miere si ceara de albine-poate.
    o seara placuta si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine! de unde ai luat perlele de unt de cacao si cele de ceara? pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a ramas gandul la lapticul tau.Cred ca s-ar putea sa fie si de la combinatia :perlute cacao(am si eu) si glicerina+miere.Nu rade,ca zau mi-a ramas gandul la el.O duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu rad, dar zambesc!
    problema este alta: daca vreau sa l fac a doua oara, oare imi mai iese??? Este extraordinar pe corp in plus pielea da reflectii de straluciri... nu stiu cum sa ma mai exprim , este reusita textura nu mai zic de naturalete!
    ma binedispune .
    o saptamana frumoasa si usoara iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. marilena, sunt luate de la yasmina din germania sunt produse de nota 20!
    numai bine si sanatate!

    beatrice... acum am vazut ca esti din vl... poate ne intalnim prin parc cu copiii??

    RăspundețiȘtergere
  7. imi cer scuze dar nu stiu cine este yasmina.are vre-un site de unde pot cumpara si eu? locuiesc in viena, poate ca exista si asa ceva pe aici... dar eu nu stiu pe unde:(

    RăspundețiȘtergere
  8. marilena, yasmina este o fata draguta care te ajuta daca te impotmolesti la ceva, are un magazin : aici http://coltulcreativ.blogspot.com/
    scuza ma pentru intarziere!
    toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Clara draga arata foarte bine laptele asta bravo sal folosesti sanatoasa!
    si eu mi las face dar nam curaj daca nu am totul la gramaj ;p
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc frumos, cristina!
    sunt tare incantata de lapte, adevarat lapte de corp! intradevar cantarul electronic este MUSAI! o seara frumoasa iti doresc si scuze pentru intarzierea mesajului!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna,

    Am descoperit si eu minunata ta crema. Dar spune-mi te rog, la unturi cam cat ai pus? Am inteles ca la uleiuri nu retii cat, dar m-ar interesa totusi dozajul la celelalte. Macar aproximativ. Mersi:)
    O zi buna si spor la creat chestii faine

    RăspundețiȘtergere
  12. anonim: in general folosesc unturi la jumatatea gramajului de uleiuri , adica raportul 1 la 2 la 10 gr unt eu pun 20 gr ulei.
    o seara frumoasa si oricand sa ma mai intrebi!

    RăspundețiȘtergere
  13. buna clara,
    intrebarile mele sunt legate de ingrediente: toate aceste chestii pe care le folosesti provin de pe blogul yasminei sau se mai gaseste cate ceva si in romania? de exemplu,unt de cocos sau ulei de cocos, ulei de jojoba, perle de ceara etc, de unde poti cumpara?
    mersi
    ana

    RăspundețiȘtergere
  14. anonim:
    o parte sunt de la yasmina, o parte de la mayam.ro iar uleiul esential este de la fares sau tot de la mayam.ro in functie de ce miros vreau pe moment. am o celectie maricoica de uleiuri esentiale.
    unt de cocos poti sa cumperi de pe : http://coltpestritkabea.blogspot.com/, in rest numai in afara le gasesti... perlele de ceara tot de la yasmina!

    numai bine si scuze de intarzierea raspunsului! clara.

    RăspundețiȘtergere