hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 12 decembrie 2012

SAPUN CU LAPTE DE CAPRA, SCORTISOARA SI CIOCOLATA




In spiritul sarbatorilor de iarna, am facut un  sapun cu  miros imbietor de scortisoara si multa ciocolata amaruie .Un emolient pentru orice tip de piele, mai putin cea sensibila.  Ciocolata are o mulţime de proprietăţi pentru piele, conţine proteine, minerale, vitamine, este antioxidanta - revitalizează, înmoaie si hidratează pielea.  Este un real tratament pentru toate simţurile, mai putin cel gustativ... :)

Cu:  unt de  cocos, ulei de masline, ulei de  palmier ,  ulei de floarea soarelui, lapte  de capra , scortisoara pulbere si  ulei  esential de scortisoara, ulei de susan, ciocolata cu 45% cacao.



Scortisoara are proprietati antfungice si antimicrobiene este energizanta si stimuleaza circulatia sangelui iar   lapte de capra are un PH- asemanator  pielii noastre.
Sapunul este extrem de delicat la atingere, ofera spuma bogata si curata in profunzime. Nu se foloseste de catre cei alergici la scortisoara.

4 comentarii:

  1. Buna, Clara!

    Ai ramas cu aceeasi pasiune, sapunurile home made! arata frumos...Am trecut pe-aici ca sa-ti spun ca nu te-am uitat.
    Sarbatori fericite alaturi de toti cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna kta! asa este. si eu de muuuulte ori trec pe la tine, acum mi-a ramas in minte bradul tau impodobit ; azi,miine o sa mi cumpar si eu unul artificial - face toti banii, mi-am cumparat ornamente pe doua culori, sa vedem ce imi iese!

    dar nici eu nu te-am uitat! ma gandesc la cea mica cu scoala, m-am gandit in august la ziua de nastere si la tine in noiembrie dar nu mai stiu ziua!?! acu' vine si februarie!
    numai bine , multa sanatate, sarbataori fericite si la multi ani!

    RăspundețiȘtergere