hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 24 aprilie 2012

SAPUN DEZINFECTANT

Este numai pentru adulti, pentru o piele normala, grasa; pentru lucrul in gradina, eu ii spun dezinfectant deoarece este cu albastru de metil care stim cu totii ce puteri are.
Curata foarte bine pielea , chiar scartie atunci cand insist iar pentru aceasta proprietate este si conceput in sensul ca uzul ori de cate ori este nevoie e musai!
Alantoina : pentru efectul sau de ingrijire fiind cicatrizanta si ca " pansament " al pielii atunci cand exista metilenul( la mine cam multicel )
Oxidul de zinc - ca antiseptic
Si acum budinca vegetala din: unt de cocos , ulei de masline , ulei extravirgin de masline, ulei de palmier si un tar de pulbere neagra.
S-a intarit extrem de repede, nu am mai reusit sa l modelez asa cum l-am proiectat, este lucrat la "sarma" fara suprafata iar data viitoare musai va fi pe lista. Cu miros de rozmarin si arbore de ceai australian - sa nu faceti ca mine combinatia asta de 1 la 2, pentru ca miroase ffff puternic si nu va spun cum (ori nu sunt eu obisnuita cu amestecul asta dar speram cu timpul sa se mai estompeze dar... MIROASE!) este prima data cand le pun astfel!
Cum timpul afara s-a facut frumos, numai bun de lucru in gradina, sapunul isi are rostul sau: curata este antiseptic si hidrateaza iar uleiurile esentiale desigur sunt si ele intr-un tot unitar.

2 comentarii:

  1. Mi se impare ca arata ca valurile marii intrun timp cu nori (sau fara soare) imi place mult cum ai combinat culorile......e SUPERB!!!
    te pup si iti doresc vinzare totala la sapunurile de Martie caci sunt toate superbe!!!
    numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, si asa ar putea fi! de ce nu? mult mai adevarat ceea ce spui!, merci, merci! si eu tie mult spor in toate si vanzare buna! la acesta, jumatate din el este arvunat!
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere