hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

vineri, 27 aprilie 2012

SAPUN " MISTERIOSUL" - pt femei misterioase , piele normala

Misterios - ca asa este!
Matifiant, revigorant si hidratant  este, l-am incercat chiar dupa cateva zile fara sa mai am rabdare  iar la  Ph -  ar fi culmea sa mi tranteasca  vreo surpriza, inca nu l-am luat  poate in wekeendul acesta , oricum  pana face 6 saptamani mai are 2 saptamani.
Un "picasso" (cum ii spune barbatul) destinat unei piele normale cu unt de cocos, masline si palmier cu lapte si spirulina , ciocolata cu 70 % cacao iar ca miros pentru partea verde de menta iar partea de cacao miros de scortisoara . La final l-am innobilat cu unt de mango (de-mi venea sa l pun pe paiine).

Finalul, proiectat pe hartie, parea destul ok  stiam clar ce vreau, l-am mai facut de cateva ori   acesta http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2011/12/sapun-shea-cioco-mint-matifiant-si.html sau http://pasiunideodinioara.blogspot.com/2011/08/sapun-menta-si-ciocolata.html
Fotografia de sus este identica la culoare precum sapunul .
Aici are 4 saptamani.

Sa revin la ceea ce am vrut sa scriu initial :   turnat in forma, pus la "dospit" ,  fiind acasa tot  mergeam din cand in cand sa-l mai admir putin si ... ce credeti sapunul s-a transformat in acesta culoare dar usor pala - un portocaliu foarte deschis ; mi-am zis eu, ... ei ma rog, acum este vulcan in actiune, soda actioneaza... ramane sub observatie.

Peste ceva timp merg din nou in vizita , culoarea este deja pronuntata in portocaliu , un portocaliu foooarte strident, mirosul parca a reanviat ,  destul , destul de revigorant a ciocolata cu menta :  adevarata.

Ptiuuu ce sa fie, las totul reiau reteta la calcule... ce sa fie?...am modificat pe cea initiala cu unt de mago si lapte, ehhhh nu i bai o sa si revina... NU ESTE PRIMA OARA CAND IL FAC! si inlocuiri de genul asta am mai facut si nu s-au observat.

De unde? peste noapte asa a ramas, cum il vedeti si acum, de fapt postarea anterioara generala cu sapunuri de martie este martora ... Nu o sa ma credeti, dar asa cum este acum o sa l vedeti de fiecare data cu ocazia sarjelor de sapun ... nu o sa- mi dea pace pana nu-l descopar. O sa-l fac pana i prind "spilul"
Offf ca nu m-am facut chimista,  sunt inconjurata de chimisti...la job!




Aici este fotografiat in plin soare si culmea ca doar aceste 4 buc scoase in plin soare - sunt fotosensibile. De fapt toate sunt, dar acestea au avut ceva consecinte...
Fotografia cu forma este pur si simplu adevarata, asa era culoarea la 12 ore de la producere, eu nu -l tai imediat , il mai las sa -si ia temperatura ambientala asa intreg apoi dau la o parte doar capetele , dupa care urmeaza ritualul cel mai cel. Aici imi trag are in piept , ii multumesc lui Dzeu, si ma apuc de taiere .
Dar despre ritualul taierii, va povestesc intr-un numar viitor! De mine nu scapati!


 Numai bine va doresc, sa aveti o  zi buna ,  sa va mearga din plin wekeend-ul, un 1 MAI cu soare si muuuulta destindere!
 La multi ani, oameni ai muncii!!

2 comentarii:

  1. Arata super interesant. Daca faci sondaj eu zic ca-i de la lapte, un continut mare de lactoza devine catalizator pentru reactie si schimba si culoarea... Merita incercata alta reteta cu acelasi lapte. Mult spor sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc tare mult, cristina!
    da, singura diferenta este laptele si ciocolata naturala de 70% cacao, altceva nu ! am intrebat si 2 specialisti in chimie dar au dat din cap pentru ca nu fac sapun sa si dea seama. foarte interesant ce spui tu, chiar am din acest lapte la congelator pentru 2 sapunuri. o sa l mai fac!
    multumesc inca o data, trec imediat pe la tine!

    RăspundețiȘtergere