hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

luni, 17 octombrie 2011

SAMPON SOLID CU HENNA - bru-negru


Am tot facut sapunuri dar pt par nu! Demulticel nu l-am mai curatat cu un sampon solid .
Acum, alternez : cu unul facut de mine din glucozida de cocos, cu unul din nuci de sapun tot preparat in casa pe care il folosesc mai mult ca balsam de par fiind ultimul pas in ritualul sapalarii parului( nu spumeaza mult) dupa care mi-l sterg si punct. Imi rezolva problema parului INCURCAT! ... aaaa si nu mi-am terminat ideea: mi-am zis sa imi fac sampon gen sapun cu multa henna neagra pentru ca am par brunet, din unt de cocos si granule fine de tapioca pentru un masaj al scalpului.
Si o sa scriu: OOAAAWWWW... peste asteptari! La sfarsit imi dau cu balsamul din nuci, ma clatesc si punct.
Mirosul sapunului este usor mentolat, sa mi desfunde narile... ( sunt infundata de vreo 2 sapt. )
Am o alergie , la ce ? nu stiu ! sau mai bine spus: rinita alergica, pe care o fac primavara si toamna dar toamna ma tine in fiecare zi de la ora 8 la 12, asa o stapanesc de ani buni... n-o vrea cineva??

Narile imi sunt doar gadilate, iar bru - negrul meu ma iubeste!

8 comentarii:

  1. Eu ma vopsesc cu henna, dar uite ca de sapun cu henna nu am auzit si mi se pare o super idee

    RăspundețiȘtergere
  2. deea: si eu folosesc henna pentru par dar nu imi coloreaza accentuat cum vreau eu in schimb este MINUNATA ca tratament al scalpului si firului de par, dupa asta tanjesc de multe ori. multumesc de apreciere!
    numai bine, clara.

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt eu am intrat aici clatindu-mi ochii prin sapunurile tale :) care toate arata suuuperb. unul mai frumos ca altul. nu te stiu cumva de pe super-parinti?

    RăspundețiȘtergere
  4. sakura: poti sa mai intri, nu musai pe sapunuri...:), multumesc pentru aprecieri!, da sunt pe super parinti dar cred ( nu mai tin minte sigur) ca nu am scris nimic niciodata, am fost a doua inregistrata la capitolul sapunarit!
    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Clara, vinzi produsele tale? Imi plac mult sapunurile si nu numai. Nu am vazut un magazin virtual, al tau, exista? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. anonim: multumesc! ma bucura faptul ca multa lume apreciaza si sunt dornici sa incerce si altceva ( naturale 100%). un pas este facut! nu am magazin, am email atasat la inceput, pe partea dreapta.numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună draga Clara!

    Şi eu tot brunetă sunt. Şi tot cu henna îl vopsesc. De vreun 1 an. Şi e lung. Aşa că niet să mai pot renunţa la henna fără să tai părul.
    Am văzut săpunul tău de păr. Nu aş ţine morţiş să îl fac cu henna, dar întrebarea e dacă săpunul ăsta e săpun făcut cu sodă, lăsat la dospit 6 săptămâni şi restul ....
    Că am făcut vreo 2 din reţetele de şapon de la elemental, dar e iese cam scumpicel. Şi nici nu simt vreo chestie wow.
    În altă ordine de idei, aştept cuminte - să o crezi tu, nu cred că am fost vreodată mai nerăbdătoare - emailul de la tine vis-a-vis de făcutul de săpun. Am cumpărat aseară uleiul din turte de măsline, şi cel de palmier. Restul .....vor veni pe parcurs.
    Te pup
    O zi bună
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  8. aha, cristina!
    da, toate au soda in ele.
    acum trec la casuta ta! numai bine!

    RăspundețiȘtergere