hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 2 iunie 2011

SIROP DE MENTA



Am avut doua tufe de menta in gradina, viguroase si puternic parfumate. Le-am pus gand rau, in sensul ca am vazut pe blog la DEEA http://caietulminuni.blogspot.com/2011/05/sirop-de-menta.html acest sirop si mi-am zis trebuie sa incerc , cu asa aroma de menta este pacat.
Eu la 3 litrii de lichid am pus 1 kg de zahar alb si 500 gr de zahar brun. Am fiert aproape 1 ora dupa care le-am pus in sticlute cu capac filetat si le-am mai sterilizat o jumatate de ora. Culoarea nu este una verde ci una galbuie usor maronie, dupa cum spune si DEEA. Am citit ca depinde de soiul de menta.
Urmeaza sa fac siropul din muguri de brad.

4 comentarii:

  1. Clara, ma bucur ca te-am inspirat. Exact acelasi lucru am gandit si eu ca e mare pacat de tufele alea de menta :). Eu am facut si a doua serie, mi-a iesit putin mai inchis, dar tot nu e verde :(. A treia oara nu mai fac ca nu are cine sa bea atat sirop :))). Sa-l folositi cu placere. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc DEEA, ce minunatie de sirop, voi mai face , iarna e lunga si e taaaaaare bun pentru copii.
    numai bine si o dupa amiaza placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante lucruri ai tu peaici bravo! ... as vrea sal fac si eu, dar cam cita menta ai pus in gramaj? si neaparat sa ne pui poze si cind faci siropul de muguri asta de mult vreau sal fac dar aici in iordania nu se vind pot sai culeg eu dar..(nu stiu cum arata)am vazut multe conuri mici verzi maronii pe brazi or fi alea? numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. mulumesc cristina!
    la grame , sa zic cam 8oo gr, oricum vreo trei legatiri de menta imense. cam cat incape intr-o mana.
    daaa, mugurii ii am deja in plasa deseara ma ocup de ei.sigur voi pune si poze cu dedicatie pentru tine!
    eu acum am muguri de brad , o sa i vezi in poza, de conuri o sa fac sirop mai pe la sf lunii iunie., da cam acelea sunt conurile sunt moi, din ele iese un sirop foarte bun si cu esenta de brad puternica.
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere