hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 2 februarie 2011

SAPUN CU OVAZ SI PROPOLIS - antiacneic si exfoliant


Săpun conceput cu fulgi de ovăz şi argilă neagră, pentru pielea feţei cu tendinţe acneice, dar şi pentru corp (mai ales pentru pielea feţei si a spatelui unde frecvent apar acele "imperfecţiuni" dureroase ale pielii).
Ingrediente: unt de cocos, ulei de porumb presat la rece, ulei de palmier, ulei de măsline, ulei de jojoba, ulei esenţial de portocală, melisă, scorţişoară, ulei aromat de vanilie, fulgi de ovăz măcinaţi, propolis, petale de filimică si argilă neagră.
Flugii de ovăz actionează uşor, eficient, îndepărtând celulele moarte ale pielii, lăsând faţa proaspătă şi radianta. I-am măcinat, am pus în cantitate mai mare pentru că au proprietatea de a crea o barieră de protecţie împotriva agresiunilor externe. Previn uscarea şi deshidratarea pielii datorită conţinutului de lipide.
Argila neagră, pentru efectul sau regenerant, antiacnee si antiinflamator, am adaugat-o pentru puterea sa de a absorbi uleiurile în exces, murdăria si toxinele din piele în acelaşi timp cu propolisul si ovăzul, exfoliind şi îmbunătăţind circulaţia la nivelul pielii, cu efecte benefice în îndepărtarea celulelor moarte de pe corp în igiena zilnică şi pentru diferite boli de piele: psoriazis, eczeme, comedoane, dermatite.
Filimica - petale uscate ajută la regenerarea pielii, alături de argilă o calmeaza si dau o notă finală aspectoasă sapunului.


Despre fulgii de ovăz, se pot spune multe în sensul proprietăţilor cosmetice şi nu numai:
-sunt destinaţi oricărui tip de piele, inclusiv celor cu dermatite şi copiilor,
-absorb particulele de praf de la suprafaţa pieleii,
-reduc duritatea apei având efect calmant şi relaxant,
-calmează iritările pielii şi mâncărimile,
-este util în tratarea pielii uscate,
-calmează şi vindecă arsurile - excelenta combinaţie a gelului de aloe vera amestecat cu ovăz se pune peste zona afectată.

8 comentarii:

  1. Seamănă cu o prăjitură:)
    Sunt foarte frumoase săpunurile, mie mi se par atât de greu de realizat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumusete bronzata!Imi place.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. multam de comparatie, ramona!
    nu sunt deloc greu de realizat, putina rabdare la inceput pana intra microbul in tine ... ca apoi nu te mai opresti!
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. s-a bronzat de la propolis, mai mult duce catre un portocaliu mai cald!
    numai bine si un sfarst de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase sapunuri parca sunt prajituri!
    Ai mana buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. corinaaaa, draga de tine!
    multumesc pentru complimente!
    numai bine

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumos blogul, foarte interesant, de cateva zile nu mi pot lua ochii de la atata inforamtie si atata creatie. Nu stiu cand o sa am si eu sapunurile mele( sunt la inceput) atat de frumoase ca ale tale,insa invat :).Acu o spatamana am facut primele mele sapunuri si am si incercat deja unul , de curiozitate, si face spuma ceea ce e bine, insa mi s epare ca lasa pielea f uscata. E normal? se mai schimba dupa cele 6 saptamani de uscare sapunul sau ramane asa? eu am incercat s aurmez reteta bazandu ma pe faptuil ca vreau un sapun tare, sa faca spuma, sa spele bine, iar la creamy am avut o medie mica( dar nu sub valoarea datape site). Oare am gresit la ceva,cat cat tre sa am valoarea la creamy ca sa am sapun destul de hidratant?mentionez ca am pus sapun solid(cocos) in proportie de 65%, este prea mult?iti multumesc mult si imi pare rau ca tre s amaloghez ca anonim dar incerc s ami fac un cont:).

    RăspundețiȘtergere
  8. anonim: ma bucur ca te intreseaza blogul meu, spor la citit! Un sapun trebuie musai sa stea 6 spatamani!Sapunul suna destul de bine in compozitie, cocosul il face un sapun rege, nu ai gresit nimic!... chiar nimic nu iti face probleme l 65% cocos, spalandu-te cu el esti o regina... dar peste 6 sapatamani!

    RăspundețiȘtergere