hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

luni, 7 februarie 2011

SAPUN: "3 ARGILE" - purificator


Este un săpun pentru faţă şi nu numai, gândit mai dedemult şi pus în practică acum. (îmi stătea pe creier şi nu-mi dădea pace). A ştiut el de ce nu s-a lăsat dus din mintea mea !
Combinat din 3 argile înglobate d.p.d.v. al proprietăţilor astfel:
- argila neagră: cu efect regenerant, antiacnee şi antiinflamator.
- argila maro: stimuleaza circulatia sanguină, întinereşte pielea, curăţă şi elimină impurităţile, are o putere mare antibacteriană, detoxifică si vindecă acneea
- argila verde: purificatoare, calmeaza epiderma datorită conţinutului ridicat de siliciu, conferă elasticitate pielii.
Ingredientele sunt: unt de cocos, ulei de soia, ulei de palmier, ulei de măsline, ulei esenţial de scortişoară la argila neagră, ulei esenţial de coriandru la argila maro, ulei esenţial de lămâie la partea albă, ulei esenţial de eucalipt la argila verde si innobilat la sfarsit cu unt de cacao, ulei de jojoba (ultimile 2 linguri!), ulei extravirgin de măsline.
Imi place!

26 de comentarii:

  1. Ce sa mai spun? Profesorul e profesor :).
    Intrebare ... argilele ti le iei de pe net sau le gasesti in oras la tine undeva ...
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ... e tot prin metoda la cald? sau la rece?

    RăspundețiȘtergere
  3. alinutza, pur si simplu mi-l inchipuiam cum sa arate, il vedeam in minte, argilele ? - da de pe net cu Beatrice, ea este autorul culorilor, aaa numai cea rosie am gasit la magazin in oras.
    Este rin metoda " la rece", eu cand fac prin metoda "la cald" specific direct in postare. Am doar 2 feluri facute " la cald": cel cu mac si cel cu menta - care sunt super intru totul!( sunt mai greu de realizat, dar merita in plus le ai gata pt a 2 zi, ma rog etichete si ambalarea ce ma mai retin)
    alinutza, te pup din tot sufletul si ne mai ... citim cu drag!! sunt optimista ca o sa ne vedem ( asa presimt eu)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mult imi place asa colorat parca-i prajitura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Clara,adica cel maro era cel galben?M-ai bagat in ceata.Oricum a iesit o frumusete.Bravo,esti tare harnica.Pupici multi de la mic la mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. beatrice : cea rosiatica (maronie) ,nu este argila galbena de la tine, mi-am pastrat plicul galben pentru masti de fata, am incercat-o si este la superlativ, asa ca am dat-o deoparte pentru fata.
    multumesc, dar ma intreci net la manufacturat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Haida'de!Pe asta de unde ai scos-o?N-am reusit sa vorbim,dar e bine de stiut cu argila si ma bucur ca-ti place.Pupici multi.

    RăspundețiȘtergere
  8. beatrice: ba asa este!adu-ti aminte ca eram nehotarata pe care sa o iau si pana la urma m-am gandit la ten -ti-am si zis ca este buna pentru masca de fata, eram curioasa daca imi prieste, imi placae mult!
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ajutor! Am facut si eu primele mele sapunuri. Unul la cald si unul la rece. Cel la rece s-a intarit inainte de a-l pune in forme, cel la cald nu, dar am zis ca o sa se intareasca. Are o consistenta cremoasa si m-a piscat rau cand m-am spalat pe maini cu el. Ai idee ce s-a intamplat? Unde am gresit?

    RăspundețiȘtergere
  10. s-a intarit pentru ca ai pus mai multe uleiuri din gama " tari" este normal sa se intareasca dar si sa te usture pe mana, cu acesta nu te speli decat dupa 6 sapt.
    cel la cald, se intareste, il folosesti a doua zi, nu are cum sa te usture la mana daca l-ai tinut la foc mic, la temp de 100 gr.
    oare m-am facut inteleasa??
    mai intreaba ma!

    RăspundețiȘtergere
  11. Aoleu,Clara,m-ai inteles gresit.Eu am zis"Haida'de!Pe asta de unde ai scos-o?" la ceea ce ai zis,adica la faptul ca "dar ma intreci net la manufacturat! "(am citat).Stiu foarte bine de ce ai vrut galbena,dar eu nu de asta vorbeam.Sper ca acum ai inteles.Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  12. ok, da asa am inteles ..imi era gandul la altceva..., ana la urma cum ramane cu manufacturatul ? ma intreci! sapunul cu iaurt este o minunatie, ti-a iesit super.
    te pup si pe tine si pe Karina.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe cel la rece nu l-am incercat inca. Cu cel la cald am avut probleme ca nu s-a intarit suficeint incat sa il pot folosi, i-a ramas consistenta cremoasa. In plus m-a usturat destul de tare. La cuptor temperatura nu a depasit 100 de grade, cel putin eu asa am setat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Minunat! Tocmai mi-am cumparat cateva uleiuri si as vrea sa incerc si eu sa fac sapunele. Am facut unul, dar ale dvs mi se par super! Fiind la inceput, va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu gramajele. Cred ca este o problema importanta pentru toti incepatorii. Ati putea sa imi dati si mie gramajele la cateva din retetele dvs de sapunele? Multumesc anticipat din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  15. roxana: cel la cald o sa se intareasca in cel mult 2 sapt ( nu ar fi trebuiit sa ti se intample - el imediat cum il scoti din cuptoor devine tare, cam asta e probl. mare pentru sapunul la cald). Tocmai pt consistenta cremooasa ti-am scris ca ii treb cam 2 sapt.

    RăspundețiȘtergere
  16. adi: ce imi ceri tu... ?!??!?
    daca vrei un sapun personalizat si dedicat tie - pt adi! - iti creez reteta de sapun cu gramaje cu tot, cu ce implica un sapun!
    mai mult de atat??!?!?!

    ( TOCAMI CA ESTI LA INCEPUT SI ITI VOI CREA O RETETA PT INCEPATORI)

    este bine asa??
    cele vizualizate pe blogul meu sunt COMPUSE DE MINE SI SUNT ALE MELE PERSONALE.

    RăspundețiȘtergere
  17. In primul rand, va multumesc pentru amabilitatea de a ma ajuta! In al doilea rand, sper sa nu va fi suparat rugamintea mea. Vreau sa invat si sa fac ceva bunicel de la inceput. Asta seara sper sa incep cu dreptul! Dupa ce imi culc piticul, ii dau bataie. Vad eu ce-o iesi!
    Va admir pentru talentul pe care il aveti si pentru rabdarea cu care v-a inzestrat Dumnezeu! Spor la creatii si la inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
  18. cu multa placere, adriana!nu m-am suparat ba chiar m-am oferit pentru reteta. multa bafta si numai reusite, daca nu iti iese ma intrebi si nu te supara pe tine ... din greseli se invata, toate-s o povata!
    nu cred ca e vorba de talent cat de rabdare si PASUNE!

    RăspundețiȘtergere
  19. Are vreo importanta pentru calitatea sapunului puritatea sodei? Eu am gasit de puritate 75%. Am mai facut un rand de sapunuri si nu imi dau seama daca mi-au iesit sau nu. Cred ca trebuie sa astept, dar este asa de greu. Am incercat unul dar nu prea face spuma deocamdata.

    RăspundețiȘtergere
  20. roxana: este foooaarte important procentul sodei. nu te apuca de facut sapun cu puritatea sodei de 75 % . daca nu gasesti alta puritate adica cel putin 99%, incerca sa extragi numai fulgii de soda din punga. pulberea de regula este sare si soda calcinata. eu folosesc soda puritate 99.9% si nu se compara sapunul in textura cat si la omogenitate.

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc pentru lamuriri. O sa caut soda de puritate 99,9%. Chiar nu intelegeam unde gresesc, mi-am luat numai ingrediente foarte bune in rest.

    RăspundețiȘtergere
  22. Te mai deranjez cu o ontrebare, de unde iti cumperi soda? Eu nu am gasit de puritate asa de mare pe net.

    RăspundețiȘtergere
  23. nu ai pt ce, roxana cu cea mai mare placere si alta data!

    RăspundețiȘtergere
  24. Dragă Clara, de două zile tot citesc despre săpunul natural de casă. Mă tentează să încerc şi eu.
    Îţi mulţumesc pentru tot ce pui pe blog. Sper ca într-o zi să îmi fac şi eu săpun pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  25. multumesc din toata inima, Ramona!
    cu cea mai mare placere te ajut sa iti pui in practica dorinta! important este sa spargi gheata, mai apoi nu o sa te mai opresti!
    stai pe aproape, mai am ceva interesant de postat: rimel si fond de ten...
    clara!

    RăspundețiȘtergere