hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 25 august 2010

SAPUN CU TRANDAFIRI - super soft


Amintiri din concediu: Bulgaria, trandafiri, apa de trandafiri, ulei esential de trandafiri, petale de trandafiri...Pe vremea dinainte de "89 cine se intorcea din Bulgaria se mandreau cu acele fiole cu parfum de trandafiri, asa ca eu mi-am propus sa fac un sapun din trandafiri de toata mandretea si "la patrat".
Sapunul mi-a iesit la culoare un alb imaculat iar acea dunga rozalie care s-a transformat in maro este din petale de trandafiri, macinate nu chiar fin si purtate de miros adevarat de trandafiri, ce sa mai ? ... totul la superlativ!

Ingrediente: unt de cocos, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ulei de palmier, apa de trandafiri, petale de trandafiri maruntite, ulei esential de trandafiri, unt de mango.
De data aceasta, m-am lipsit de aur (desi, cred ca aci trebuia sa pun , deoarece exista un contrast de toata splendoarea).

13 comentarii:

  1. Splendid! Imi doresc de multa vreme sa fac sapun insa pana acum nu am avut curaj. Probabil ingredientele nu sunt usor de gasit, dar voi incerca. Minunat blog, o adevarata placere. Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. merci frumos!
    te incurajez eu, iti spun ce trebuie sa faci, nu e greu deloc. In privinta ngredienteloor iti fac o reteta cu uleiuri pe care le gasesti usor, pentru inceput!
    multumesc pentru aprecieri, am fost si eu in vzita la tine si tin sa spun ca m-ai lovit la punctul slab..., citesc mult despre gradini, amenajare, plantare tot ce inseamna gradinarit pentru incepatori. asa deci este ca o manusa bloogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! lumea merge in concediu sa se odihneasca dar cred ca tu erai nerabdatoare sa cauti cite ceva pt folosit in sapun asa? apa de trandafiri si flori de portocal este si pe la noi dar eu nu stiu cum so folosesc la sapun si chiar as vrea macar aia de portocal. Toate sapunurile tale arata foarte bine si ne dai toate informatiile despre ele multumesc! succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. cristina, multumesc pentru aprecieri;
    da, este adevarat ca eram innebunita sa gasesc ingrediente pentru sapun , doar bulgaria este mama trandafirilor;
    si eu iti urez multa bafta si reusite in sapunarit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ah, uleiuri! Da! Cand ai vreme vreau o reteta cu uleiuri! In schimb iti pot trimite seminte de flori si sunt oricand aici cu o incurajare sau un sfat despre gradini, legume, flori si fructe. Ma bucur atat de tare ca te-am descoperit!

    RăspundețiȘtergere
  6. pursisimplugradni
    si eu ma bucur ca te am descoperit!
    gata: facem trocul!
    pentru cand vrei?

    RăspundețiȘtergere
  7. De aceea imi spuneai ca nu persista ... l-ai testat deja. Arata foarte bine. Nu si-a patrat nici un pic mirosul Nici o adiere? Chiar si fara aur numai denumirea "cu trandafiri" ii da o nota aparte. Felicitari! Sper sa ajung si eu ... macar la jumatate din experienta ta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. alnutza, eu l-am testat ca nu mai aveam rabdare, mirosul emanat in camera unda sta la uscat, este destul de profund, dar odata spalat cu el se pierde, am pus 2 sticlute de ulei de trandafiri... o dau incolo de treaba...
    cred ca imi schimb directia catre un ulei parfumat!
    o dumnca frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Abia astept sa fac sapun! Si este aproape toamna asa ca florile mele au deja seminte si vor avea si mai multe in cateva saptamani. Mailul meu este blog @ pursisimplu . net. Am nevoie de adresa ta sa iti trimit plicul cu seminte. Nici o grija am sa scriu pe pliculetele ce seminte sunt si cum sa le cultivi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pana la urma m-am decis la combiantie principala de portocala cu lamaie, uleiuri si coji de fruct. Au iesit demential, sper sa-si pastreze putin mirosul. Le voi posta diseara sau maine, un deliciu sapunaresc ;). Pana atunci te invit sa vizualizezi noutatile. Multumesc tare mult >:d<
    Facem un troc?

    RăspundețiȘtergere
  11. merg acum la tine, sunt curioasa!
    ma bucur din tot sufletul ca ti-au reusit, oricum ai talent la torturi nici nu se punea problema la sapunarit...!
    o saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere