hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

duminică, 22 august 2010

SAPUN CU SPIRULINA SI FOITA DE AUR - spumant si cremos





Un sapun spumant si cremos, numai pentru pielea fetei, pentru toate tipurile de piele, facut prin metoda la rece. Contine de ulei de avocado, fiind compatibil cu aproape toate tipurile de piele. Culoarea este data de pulberea de spirulina.
Ingrediente: unt de cocos, ulei de palmier, ulei de rapita, ulei de avocado, apa distilata, spirulina pulbere, ulei parfumat - extraordinar la miros si profund in miros. Din mixul de mai sus mi-a rezultat un sapun foarte tare chiar dur ... care nu se va termina repede- sper eu!
Spirulina este una dintre cele mai vechi organisme vii care sunt cunoscute, dar proprietatile ei atat de mari s-au descoperit relativ recent. Este bogata in aminoacizi s vitamine si contine o mare cantitate de betacaroten aproape de 10 ori mai mult decat se gaseste in morcov.

Uleiul de avocado, are proprietati demne de invidat, achizitionat pentru a intra in compozitia unui ulei de plaja si, trecand timpul de stat nepasatoare, i-am schimbat subit destinatia.
Pentru piele penetreaza mai bine decat oricare alt ulei de plante. Are efecte emoliente asupra tesuturilor neelastice si intarite ale pielii. Este renumit pentru proprietatile sale antibacteriene, antiriduri, cicantrizante.
Uleiul de avocado este compatibil cu aproape toate tipurile de piele.
Multiplele proprietati ale uleiului de avocado ca emolient, penetrant, hidratant il fac unul dintre ingredientele de baza pentru produsele cosmetice de calitate.

Foita de aur??? combinatia de galben auriu cu verde kaki... nu v-a imbie?? Pe mine, da! Dar nu isi merita banii pentru a pune in sapun si totusi destinatia ramane aceeasi: sapunul!

6 comentarii:

  1. un multumesc din toata inima!
    clara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut tare mult sapunul asta cu spirulina, o idee minunata dar, unde ai gasit spirulina pulbere ?

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur geta ca il apreciezi, spirulina o iau de la elemental..ro(mayam)
    da o nota finala in culoare extraordinara, un verde puternic kaki. te mai astept cu mult drag!
    clara

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate sapunurile tale arata nemaipomenit... sunt sigura ca sunt si foarte buna.
    Ai o indeletnicire frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc diana!
    stii cum arata toate? o sa le fotografiez pe toate in grup!

    RăspundețiȘtergere