hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 19 august 2010

SAPUN CU PASTA DE ROSII ,BUSUIOC SI FOITA DE AUR - cu PH mai mic




Sapun pentru pielea fetei si nu numai, curata in profunzime pielea fetei in special cea cu probleme.
Culoarea acestui sapun se datoreaza pigmentului natural care se gaseste in planta din combinatia sucului de rosii cu celelalte ingrediente. S-a deschis foarte mult la culoare capatand un portocaliu intens.
Pasta de tomate este preparata de mine, am inlaturat intai semintele ( cu parere de rau le-am separat dar data viitore le voi lasa pentru un efect de scrub) am ales aceasta combinatie gandndu-ma la continutul de licopen un puternic antioxidant ce ajuta la prevenirea imbatranirii celulelor.
Sucul de rosii creste imunitatea celulara a pielii in fata "agresiunilor", dar si la reducerea riscului de cancer la piele.
Totodata pasta de tomate este acidul conducand automat la un pH mai mic decat de obicei.

Contine: ulei de orez, unt de cocos, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare din Marea Moarta, pasta de rosii, ulei esential de busuioc, frunze de busuioc macinate pulbere, miere, foita de aur in cantitate minuscula - care nu se mai distinge din cauza culorii capatate a sapunului.

Ca textura este fooarte fin, foarte tare, ferm - datorita untului de cocos pus mai mult si puternic mirositor pentru ca am pus cantitate dubla de ulei de busuioc!
In sfarsit un sapun cu miros puternic, oare si-l v-a pastra???
De ce busuioc??? pentru ca rosia trebuie musai innobilata cu busuioc! Am mancat ultima perioada spaghete cu sos de rosii si mult busuioc proaspat maruntit - O minunatie pregatita de pe blogul Catalinei.

Intrebati -ma orice, va raspund din prima, dar nu: de ce am pus foita de aur?
asa, ca se poarta! eu nu port aur, atunci macar in sapun sa ma spal cu el ...am fost curioasa cum se pastreaza aurul in sapun: mi-am clatit ochii atunci cand l-am adaugat in "budinca", cand l-am taiat nu l-am mai descoperit!

10 comentarii:

  1. Ce fain arată! Parcă e brânză cu mucegai albastru. Mie-mi vine să-l mănânc. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. e asa de fain.
    Voi da link catre tine la coloranti naturali. Rosii chiar nu avusesem in lista.

    Cu foita de aur as fi lasat-o la final si as fi tras numai pe deasupra

    alineidel ii iesise foarte fain unul cu foita de aur. II spune Urban.

    Arata demential sapunul iar combinatia de rosii cu busuioc intr adevar e traznet

    RăspundețiȘtergere
  3. mai da ce ingenioasa esti!!
    Aur in sapun..:))...ai sa auzi maine-poimaine....clara are aur de se spala cu el!!! :))
    glumeam!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. adelina, merci!
    m-ai amuzat, ai dreptate acel busuioc aduce cu mucegaiul, asa este!

    RăspundețiȘtergere
  5. lore, este superb la culoare dar nu mai este rosu acela intens de la inceput! foita am lasat-o la sfarsit dar s-a pierdut, se distinge greu are si aceeasi culoare cu sapunul..., nu stiu cine este alineidel...?

    RăspundețiȘtergere
  6. iulia, ce mare inginerie? citisem de faza cu sucul de rosii si PH, calitatea asta o mai are si varza... dar trebuie sa imi cumpar storcator pt varza ...
    da, faza cu aurul.... pana la urma se duce la canal, suna cam aiurea, m-am inspirat de la yasmina de sapunul cu aur, avea odata pe blog inainte sa il stearga... mare pacat, un blog superb, pana la urma am pus din pura curiozitate...

    RăspundețiȘtergere
  7. www.alinadel.blogspot.com

    mai exact aici:

    cat de bineee arata:
    http://alinadel.blogspot.com/2009/06/cadoul-perfect-sapun-urban-decorat-cu.html

    RăspundețiȘtergere
  8. lore, intradevar arata super cu foitele de aur!
    merci.

    RăspundețiȘtergere
  9. dupa atitea comentarii frumoase eu ce sa mai scriu...vorba lui Adelina si mie imi vine sal maninc.....arata super fain si culoarea e minunata de combinatie chiar nam cuvinte!sal folositi sanatosi plus iti doresc clienti cit de multi!
    ps. si eu o am pe alinadel are si ea opere minunate pe blogul ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. bine, atunci dupa atatea complimente primite incep sa ma mandresc cu el, chiar acum l-am mirosit din nou , este foarte puternic uleiul de busuioc!
    multumesc pentru urari!
    da, pe alina del, i-am gasit blogul si are niste sapunuri... wauuu!, am vazut si cu foita de aur, eu am macinat aurul, ea l-a turnat asa peste..., data viitorae lipesc si eu foita..., daca il voi mai face... dar nu cred!

    RăspundețiȘtergere