hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 10 august 2010

INGHETATA CU AFINE - de post


Mi-a facut Catalina o pofta de inghetata cu afine, postata pe blogul ei: http://life collage. blogspot.com;
(nu reusesc sa ating o performanta in calitatea pozelor, va rog sa nu le bagati in seama pe ale mele, va indrum catre pozele Catalinei pt a inghiti in sec)

Sambata seara am incercat sa o transform intr-o inghetata de post, astfel:

- 1 plic budinca alnatura cu vanilie
- 700 ml lapte de soia cu vaniliie
- 500 gr de afine
- 3 linguri de miere
- 100 gr alune de padure fulgi, neprajite
Mai intai se prepara budinca din laptele de soia si praful de budinca.
Se da la rece dupa care se adauga afinele si mierea se amesteca mereu pana se incorporeaza. La sfarsit se pun alunele.
Se da la congelator 2 ore dupa care se scoate si se amesteca la robot pentru a nu se forma ace de gheata, lucru executat de 2 ori.
Duminica dimineata am servit o inghetata pe cinste: baiatul cel mare mi-a spus:
" mama, de ce nu m-ai anuntat ca avem o specialitate rece nemaintalnita....!"

2 comentarii: