hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 23 noiembrie 2011

SAPUNURI... SARBATORI 2011

Musai trebuie sa astept o zi cu soare pentru foto ....
Din nou sapunuri!

Gandite si puse in practica, cu ocazia sarbatorilor de Craciun, lucrate cu mare drag si multa pasiune, pentru destinatii precise cu uleiuri saponificate de cocos, orez, masline, palmier si floarea soarelui, nelipsitele uleiuri pretioase pentru innobilarea sapunurilor : unt de shea nerafinat, ulei de orez, ulei de ricin, ulei de catina, ulei de masline presat la rece. Pentru miros am apelat la cunoscutele uleiuri esentiale, iar partea cea mai importanta pentru un sapun minunatele adaosuri ce intregesc sapunul pentru rasfatul pielii: miere, pulbere de menta, de trandafiri, scortisoara, lapte, granule de tapioca, polen, apa florala de trandafiri.
Sapunuri delicate, hidratante si spumoase! Astfel:


1. sapun cu tapioca , un exfoliant usor,un hidratant in exces pentru o piele uscata am pus unt de shea nerafinat, ulei de ricin si ulei presat la rece de masline. Mirosul este dat de imbinarea a doua uleiuri : roinita si portocale catre floral - fresh.

2. sapun cu trandafiri : soft si emolient pentru copii pentru pielea fetei , pentru pielea corpului cu tendinta catre deshidratare . L am imbogatit cu apa de trandafiri, cu pudra bio exfolianta din trandafiri rosii - purpurii si la final nelipsitul unt nerafinat de shea.
Mirosul este placut cu iz floral, alcatuit din doua uleiuri esentiale de ylang ylang si portocale.

3. sapun shea-cioco-mint - sapun pentru corp, matifiant si revigorant pentru o piele normala cu tendinta catre cea uscata, imbogatit cu unt de shea si ulei de masline, pulbere din menta bio, pulbere de spirulina si ciocolata. Mirosul este alcatuit din : pachouli, lamaie si menta .

4. sapun miere si catina - sapun destinat in special copiilor dar si mamicilor, pentru o piele sensibila, pentru pielea fetei. Este imbogatit cu miere, ulei de catina, unt de shea si granule fine de polen. Mirosul este unul discret dulceag cu iz de Craciun : portocale si lamiie.

5. sapun menta si spirulina - hidratant in exces pentru adulti , pentru umeri cu "imperfectiuni", cu pulbere de spirulina, pulbere minerala neagra si pulbere de menta bio, imbogatit cu ulei de orez si unt de shea. Mirosul este "de verde" puternic : menta!

6.Sapun cu cafea si lapte - pentru dusurile matinale un scrub bland preparat cu cafea, lapte si scortisoara cu miros puternic de scortisoara si patchouli, imbogatit cu unt de shea , ulei de masline presat la rece


Pe scurt prezentate, urmeaza pe larg fotografiate!

2 comentarii:

  1. Dupa parerea mea faci o treaba minunata! Felicitari!

    Iar ca si asociere sapun - sarbatori, reteta cu shea-choco-mint imi suna excelent si delicios! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult,multumesc pt apreciere Tania!
    o fac din suflet!

    RăspundețiȘtergere