hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 5 aprilie 2011

SAPUN "MARMORAT " - dur, cu cafea si ghimbir


Cu ulei de palmier, unt de cocos, ulei de masline, ulei de rapita, ghimbir radacina rasa, scortisoara pulbere, cafea, ulei esential de bergamot, unt de cacao.
I-am spus din start, dur are multa cafea si l-am incercat in momentul dinaintea epilarii, pielea mi-a ramas destul de rosie iar firele crescute sub piele s-au lasat "scarmanate "de sapunul meu cafengiu.
Va dati seama ca am insistat nu gluma. La creatie, numai asta am avut in cap.
Ghimbirul stimuleaza circulatia periferica. Este un excelent tonic fiind indicat in bai entru circulatia sanguina deficitara si pentru sindromul de maini si pcioare reci. Ingoblat la trace cu acesta pulbere, sapunul are rolul de a preveni cancerul de piele.
Deci cu riscul de a ma repeta este un săpun DUR cu destinaţie precisa: momentul dinaintea epilării, anticelulitic, abraziv, curata pielea pana scartie si as mai putea mentiona: a venit primavara, munca in gradina devine in toi, asadar un scrub deosebit in curatatea rapida a imuritatilor de pe maini si unghii.
Un OAWWW!!!!! dupa care AUUUU, AHHHH!
Pielea corpului mi-a ramas inrosită ceva timp si nu am o piele sensibila!

13 comentarii:

  1. Reusita "marmura "ta.Cat despre restul,parca n-as fi vrut sa fiu in pielea ta,hi,hi..Pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti draguta sa ne zici si noua cantitatile si unde gasim aceste ingrediente .:( poate incercam si noi aceste minunatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa inteleg ca faci pt prima data sapun?
    atunci iti concep o reteta pt incepatoare personalizata tie, cu uleiuri mai la indemana pe care le gasesti in supermarket. si nu poate!! sigur trebuie sa incerci! ce zici?
    numai bine ramonik!!

    RăspundețiȘtergere
  4. beatrice: multumesc frumos. la ce radacina a firului de par posed eu, am musai nevoie de asa ceva. numai bine ! (sunt gripata rau de tot, am luat de la cel mic..!)

    RăspundețiȘtergere
  5. ce mult imi place cum lai combinat,cum tiau iesit culorile...ff fain, eu demult fac sapun cu cafea dar complet negru...adaug miere in compozitie, scortisoara inca nam folosit, dar cel cu ghimbir a fost musai sal fac ca toata iarna am avut probleme cu maini,picioare reci pina prin feb.apoi mam lecuit singura =) te pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu cristina te pup si mulumesc pentru aprecieri!
    o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hristos a Inviat! Paste Fericit plin de bucurii, de lumina de liniste si implinire sufleteasca! va pupic

    RăspundețiȘtergere
  8. multumim din suflet , Doamne Ajuta si VOUA ASEMENEA!
    cu mult drag, clara!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine, as mancat sapunul marmorat ca pe un cozonac delicios.

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc mult vividartblog pentru asa compliment.
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Draga ,Clara! Momentam ma documentez cum se face sapunul (nu am incercat sa fac niciodata sapun)dar am descoperit ca trebuie calculat ptr fiecare tip de ulei cantitatea de soda caustica ..care e formula "magica "de calcul? :(
    De exemplu pentru :500g ulei de masline ,500g ulei de floarea soarelui ,cate grame de soda caustica se foloseste?Dar ptr uleiurile (lavanda,lamaie,tea tree,etc)daca se pun doar cateva picaturi se calc si ptr acestea cantit de soda?
    Am gasit si ulei de palmier :)
    Soda caustica trebuie sa fie neaparat 98%-99% puritate?
    Eu de felul meu nu ma las pana nu realizez ceea ce mi-am propus.Ce sa fac sunt "leu":)
    Astept o reteta din partea ta ,bineinteles daca iti face placere .
    Te pup,ramy.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga,Clara se pare ca sunt singura de pe aici care nu a facut sapun ..asa ca astept reteta de la tine ..una simpla :).
    Momentan ma documentez si am descoperit ca trebuie sa calculez pentru fiecare ulei in parte cantitatea de soda caustica ...dar care e "formula magica"de calcul?:(
    De exemplu ptr :500g ulei masline si 500g ulei palmier cate grame soda caustica se foloseste?dar ptr uleiurile esentiale cum ar fi lavanda ,lamaie,tee trea ,etc si ptr acestea trebuie calculata cantitatea de soda caustica?
    Soda treb sa fie neaparat de puritate 98-99 %?
    Daca mai am intrebari cu siguranta te voi mai deranja.
    Problema e ca atunci cand imi intra ceva in minte nu ma las pana nu realizez...doar sunt "leu".
    Spor la lucru.
    te pup,ramy.

    RăspundețiȘtergere
  13. ramona: iti trebuie soda de puritate mare , asa cum am spus, 125 gr soda pentru un sapun hidratatant cu 7 % exces, fermitatea este destul de bunicica deoarece sunt uleiuri tari., apa distilata trebuie in jur de 270 gr., uleiuri esentiale 2 sticlute a cate 10 ml. de oricare vrei tu , acestea nu intra in calculul sodei.
    Sigur sa ma intrebi! Nu ma deranjezi deloc, imi face placere ca si alte persoane apreciaza un lucru facut personal de mana propie, este o satisfactie, ai sa vezi imi dai dreptate.
    Iar cu leiii , stiuuuuuuu am in casa un leu (baiatul cel mic).
    NUmai bine!

    RăspundețiȘtergere