hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

vineri, 1 aprilie 2011

SAPUN "ALBINA SARE'N AJUTOR" cu laptisor de matca - bland

Nu...!!!Nu....! O fi 1 aprilie , dar nu-i o pacaleala!
Este regele sapunurilor prin blandetea lui aparte.
Face multă spumă si e un bulbucos peste masura un grandios în curăţarea pieleii. Cand am compus reteta, albinuta mi-a sugerat sa nu uit de copii, asadar un spumant si emolient numai bun, pe placul picilor. Avand in vedere venirea primaverii, stam mai mult cu copiii pe afara, inevitabil mai apar si cazaturile, zgarieturile si ranile usoare ale pielii care trebuie curatate .
Ca uleiuri saponificate, am amestecat ulei extravirgin de porumb, unt de cocos, ulei de palmier , innobilate pentru miros cu ulei esential de roinita. Ingredientele adăugate la sfarsit ce intregesc sapunul sunt : ulei de cătină, laptisor de matca, propolis brut, ceara de albine si miere multa. Adaosul de laptisor de matca, de miere - mierea aurie si parfumata si dulce fiind un pansament adevarat al pielii ce repară celulele, o regenereaza si-i confera elasticitate au facut din acest sapun unul de "LUX" pe mai multe directii: ten, copii, ten sensibil, piele cu probleme.
Culoarea de galben odihnitor este dată de uleiul de cătină si propolis, iar in mijloc mierea si-a atras culoarea binemeritata.

Sapunul ma duce cu gandul diversitatea fara margini a naturii, care ne bucura atat de mult sa o revedem inverzita si presarata cu zumzetul nepretuitelor albine alaturi de stralucirea soarelui.

Propolisul: antiinflamator, antiedematos, antioxidant, balsamic, nutritiv,cicatrizant, mineralizant, protejeazã pielea pe timp friguros. L-am introdus pentru rolul sau: cicatrizant al ranilor, arsuri, furuncule, uscaciuni ale pielii, dermatite.
Uleiul de catina:

Catina contine vitamine A , E, subsante antioxidante cu efect analgezic si antibacterian de aceea este recomandat in cazul psoriazisului.

Laptisorul de matca:

Multa vreme, oamenii care nu erau familiarizati cu produsele albinelor credeau ca laptisorul de matca este faurit de matca stupului. Adevarul este pe dos: laptisorul este facut de albine pentru regina lor. Cele mai tinere zburatoare din stup, cele mai pure, numite si doici, il produc in glandele lor hipo-faringiene. Este ca si laptele de mama pentru sugar.

sursa ( ziarul formula-as )

2 comentarii:

  1. Parca mi-ai descris o prajitura,imi vine sa-l gust .E tare frumos,galbior,ca pufuletii de puisor.Mai ai multe?Uite asa ma faci tu pe mine sa muncesc.Pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, beatrice culoarea chiar e una odihnitoare!
    lasa ca nu stica munca, mai ales ca nu e in zadar, am vazut ca nici tu nu stai deloc, ai scos acum gelul acela e bestial, eu il stiu!
    felicitari si eu te pup!

    RăspundețiȘtergere