hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 31 martie 2011

SAPUN "CARAMEL" cu lapte

Ganditi-va o clipa la un amaretto cu migdale si pe deasupra vanilie.
Cam asa vad eu, acest sapun destinat copiilor, pielea fetei si pielea corpului . Imi place aspectul, imi place textura destul de ferma si mai ales parfumul care miroase extrem de bine:un "blando- suavo".
Cu ulei de masline, ulei de porumb, unt de cocos, lapte, ulei extravirgin de germeni de grau, unt de cacao, ulei extravirgin de masline, ulei aromat de vanilie , ulei esential de lamaie, petale de filimica. Este foarte hidratant, face spumă multa si punct.(ca l-am laudat prea mult...)
Filimica are proprietăţi antiinflamatoare, decongestionante şi cicatrizante.
Culoarea chiar reusita, chiar este pe placul meu, deoarece nu imi plac toate nuantele de maro pe care le da un sapun, aici in cazul acesta este dată de uleiul de porumb si lapte.
Despre uleiul extravirgin din germeni de grau:
- vitamina E neutralizeaza efectele daunatoare a radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire a pielii
- recomandat pentru pielea sensibila din jurul ochilor
- protejeaza nervii si musculatura tesutului, oxigenand si favorizand detoxifierea pielii fetei
- tonifica si revitalizeaza, normalizeaza tonusul si restabileste echilibrul epidermei, restructureaza tesutul conjunctiv afectat de trecerea anilor si hraneste pielea
- utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de marire a dimensiunilor si fermitatii sanilor la femei
-favorizeaza eleiminarea celulelor moarte de la suprafata epidermei, regenereaza pielea deteriorata in sensul tratarii zonei uscate, crapata si solzoasa, este emolient si epitelizant - promovand formarea celulelor pielii.

5 comentarii:

  1. Citesti ganduri?La ultimul sapun (cel pentru copii)am vrut sa-i dau numele asta,insa parca am vazut (nu stiu sigur)pe undeva numele asta si-am zis sa nu spuna cineva ca copiez,hi,hi, asta pentru siguranta.Te pupic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clara hai ca m-ai dat gata cu ultimele creatii; tocmai azi citeam pe un blog culinar de un tort cu crema caramel si acu dau de caramelo bulbuci. Imi dau seama ca am ramas tare in urma, tu si beatrice munciti de zor .... eu parca nu am nici o tragere din cauza programului din ultimele saptamani, dar si cand prind ....
    va pup

    RăspundețiȘtergere
  3. betrice : mie imi vin titlurile in cap asa ca niste strafulgerari si nu le mai schimb, telepatia e de vina!
    alintza: la valcea sunt numai albinute mai ales acum cu inceputul cu adevarat al primaverii. iar de un tort chiar nu m-am gandit (tin post), am avut si eu asa perioada incarcata, am simtit ca nu mai ies la capat... acu' sunt in concediu o saptamana asa ca trag tare.

    numai bine, dragelor ! spor in toate si sfarsit de saptamana frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi plac mult capodoperele tale Clara! foarte frumos.. si mie imi place culoarea se vede reusit!
    eu am problema cu uleiurile astea speciale (germeni,jojoba,avocado..)le cumpar de la local cu asa ceva dar....sunt sigura ca sunt combinate (cu uleiuri ieftine)
    ...si eu ca Alinutsa nam timp pt publicat (program incarcat) va pup si eu! o duminica insorita va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc mult cristina pentru complimente!
    uleiurile scumpe le cumpar de pe net, cu certifcare, si din magazin tip plafar cu eticheta, sigilate ... caut mai mult firmele care au inscrise: data exp, adresa de net, telefonul. si caut sa fie si romanesti pentru promovarea vanzarilor indigene!
    merci cristina, numai bine si cu timpul parca si la mine a "intrat la apa"

    RăspundețiȘtergere