hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 30 martie 2011

SAPUN " BARCA PE VALURI" - 3 argile si un dezinfectant

Săpun MARIN: cremos, dezinfectant si bulbucos ! Este conceput pentru orice tip de piele. De ce l-am numit aşa? Culoarea sa albastră de la "sol ", datorată albastrului de metil (dezinfectant recunoscut), imi aduce aminte de valuri, mare, soare, împrospatare, fresh... concediul mult asteptat! Simetric, compozitiile nu sunt în cantităţi egale - partea albastra sustine partea argiloasă. Sapunul este procesat din uleiuri vegetale înglobate astfel: ulei de masline, ulei extravirgin de porumb, unt de cocos, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier şi albastru de metil, argilă publere galbenă, neagră si verde, mentă pulbere, iar ca hidratant: ulei extravirgin din germeni de grâu, ulei extravirgin de măsline înnobilate în miros cu ulei esenţial de mentă, ulei esenţial de lămâie, ulei esenţial de camfor.
Uleiul de camfor :

Proprietati
: antiseptic, febrifug, antifungic, purifiant; puternic descongestionant nazal si al cailor respiratorii. (sursa elemental.ro)
Argila
este inclusa pentru a absorbi uleiurile in exces, murdaria si toxinele din piele, simultan exfoliind si îmbunătăţind circulaţia la nivelul pielii, cu efecte benefice în îndepărtarea celulelor moarte de pe corp în igiena zilnică şi pentru diferite boli de piele: psoriazis, alergii, eczeme, dermatite.
Uleiul presat la rece de germeni de grâu, favorizeaza eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa epidermei, regenerează pielea deteriorată în sensul tratării zonei uscate, crăpată şi solzoasă, este emolient şi epitelizant - promovând formarea celulelor pielii.

4 comentarii:

  1. Este absolut superb ... si imbietor. Sapunurile tale sunt adevarate opere de arta.

    RăspundețiȘtergere
  2. luciana:
    m-ai facut sa mi zameasca sufletul, sa-mi lacrimeze ochii.. de fericire.. multumesc din toata inima pt aceste cuvinte frumoase. NU SUNT CHIAR OPERE DE ARTA...!
    merg sa mi iau pustiul de la camin si ma gandesc deseori pe drum la aceste mesaje frumoase.
    o dupa amiaza placuta tie, multumesc luciana, multumesc tuturor care imi treceti pragul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi trebuie si mie unul acum; m-a atins o viroza cu nas cu tot dar nu ar strica nici la piele :)
    pup

    RăspundețiȘtergere
  4. iti trimit unul on line, o sa ti treaca repede ca iti transmit eu din toata inima sanatate si de ce nu si prin posta o bucata, ce zici??

    RăspundețiȘtergere