hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 12 martie 2011

BALSAM DE PAR


Woaaawww!!! Pentru că eu am un păr uscat.
Îmi pulverizez părul in fiecare dimineaţă cu acest balsam, apoi imi dau cu putin gel de păr pentru stralucire si styling.
Aranjează părul instantaneu făra a mi-l pieptana. Glicerina îmi defineste buclele sau mai bine spus îmi " cuminţeste" buclele.
Deci:
- glicerina 4 linguriţe
- apă distilată 200 ml sau apă florală
- câteva picături de pantheol
- ulei esenţial de: lavandă, palmarosa, lemongras, vetiver

Estimez că îmi va ajunge apoximativ o lună acest balsam şi cred ca voi deveni dependenta de el, ca atare urmează a doilea.

12 comentarii:

  1. Foarte interesant!Felicitari si pupici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Mi se pare foarte interesant ceea ce faci si sincer mi-as dori sa pot face si eu lucrurile astea. As dori sa te intreb daca ma costa mai mult sa le cumpar sau sa le fac...Sunt o tanara si doresc sa plec pe picioarele mele, sa ma intretin, sa-mi fac un rost si sunt dispusa sa invat diverse meserii, sa invat sa fac orice sa ma intretin. Admir foarte mult ceea ce faci si as aprecia daca mi-ai da cateva sfaturi:)!Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna andreea, cu cea mai mare placere te ajut in orice probl. atat cat ma pricep., multumesc pentru cuvintele frumoase dar sa sti ca si eu te admir pentru ca ai vointa, si iti DORESTI, asta este cel mai important. produsele din comert stim bine ca mai contin si alte chestii "nocive" asa ca cele pe care le faci tu sa zicem ca sunt chiar mai ieftine si "curate" 100%...astept intrebarile.
    o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma incanta foarte mult ideea asta de balsam facut acasa. Ulei de esential de lavanda mi-am cumparat deja,insa nu gasesc nicaieri apa florala si glicerina,doar din aceea boxata.
    Tu de unde ai cumparat glicerinA?
    Multumesc anticipat :D

    RăspundețiȘtergere
  5. ioana: eu nu ma mai despart de mult timp , de acest balsam "matinal" , apa florala o poti inlocui cu apa distilata din farmacii, glicerina trebuie sa fioe glicerina curata , de puritate cel putin 80%, nu boraxata. Eu le cumpar pe toate de pe elemental.ro
    numai bine si sport la lucru!

    RăspundețiȘtergere
  6. clara,in mod oficial sunt client elemental.ro :D
    am primit coletul cu produsele comandate si cat de curand ma apuc de crearea balsamului.
    mai apa distilata trebuie sa cumpar si gata. Multumesc pentru sfaturi si pentru ideile tale super!
    Te pup,Sarbatori fericite.
    PS: cred o sa incerc si balsamu de buze,deci iar o sa iti cer sfaturi,nu mai scapi de mine :))

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar te rog ioana , sa faci, te ajut din toata inima!
    astept!

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună seara dragă Clara!
    Wow, scriu în versuri și nici nu îmi dau seama!
    Am descoperit foarte recent, adică săptămâna trecută, acest minunat blog făcut de tine, pentru noi. Căutam doar o rețetă naturală pentru părul meu cel lung, de care nu sunt foarte mulțumită pentru că e cam "măturică". Și nu în sensul de ars, vârfuri despicate sau altele, ci pur și simplu pentru că așa vrea el. De aprox. un an îl vopsesc doar cu Henna, și ajung la coafor - doar pentru vârfuri - de 2 ori pe an, și aia dacă îmi aduc aminte sau îmi fac timp. De fapt vroiam îți spun că am încercat și eu balsamul tău de păr fără clătire. E ok, numai că, fie ca am dat eu prea mult, fie că ......nu știu nici eu, mi-a lăsat părul prea...cu efect de spumă, efect care nu prea mi-a convenit, motiv pentru care am mai adăugat vreo 75 de ml apă florală. Apa distilată îmi dă dea așa un sentiment.......de motor de mașină.
    Asta e ce vroiam să îți spun, de fapt să mă laud cu prima mea "creație" bio, după ideea ta.
    O să mai încerc și altele, am de unde alege .....ohohooo.
    Mi-au atras în mod deosebit atenția nucile ..cumva pentru spălat rufe și minunata ta colecție de săpunuri.
    Însă am observat o chestiune: tu spui ce ingrediente pui, dar fără să spui și cantitatea (la balsamul cel fără clătire ai pus). De unde să știu cât pun ca să iasă cum trebuie?

    Îți mulțumesc că ți-ai făcut timp să citești comentariul meu.
    O seara excelentă și ............brrrrrr, ceva mai călduroasă.
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  9. buna dimineata, cristina!
    multumesc mult pentru aceste vorbe frumoase. de patul gen matura sa sti ca si eu am probleme, chiar sapt trecuta m-am tuns , tocmai din aceata privinta. mi s-a aranjat frumos, de la un par lung ondulat il am acum cret si mai scrurt , nu mi ajunge pana la umeri.. pana la vara o sa mi creasca!
    acest balasam , mie nu mi lipsaste din casa , in fiecare dimineata tine loc de perie. chiar imi face placere sa aud ca mai sunt persoane care isi mai fac cate ceva in casa, ce produse ies din mainile tale nu se compara cu cele din rafturi- asta e clar si felicitari! in privinta nucilor de sapun , am spalat cu ele 2 ani , mai mult hainutele celui mic , cam pana la 4 ani, duPA care am trecut la detergentul facut in casa din sapun. nucile pot sa iti spun ca spala fff bine in combinatie cu sapunul si folosite doar la hainele colorate!.

    mii de multumiri pentru cuvintele frumoase, trimite-mi mesaj daca te impotmolesti undeva, o saptamana usoara si cu spor iti doresc din suflet! numai bine1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună dragă Clara!
      Ştiu că am fost cam absentă ziele astea de pe blogul tau, dar ghici de ce?
      Am fost ocupata cu comandarea si prepararea unor retete de pe elemental, aseară am facut peeling tau cu cofee si ulei de masilne, eu am pus ulei de levanţică, pentru că îmi place tare. Şi soţului :)
      Iar în astă seară îmi voi face parfumul tau cel solid.
      Sunt ocupata pana peste cap, dupa cate vezi.
      Aaa, şi încă ceva, am comandat azi nucile de săpun. Am găsit pe un site, ecoera, cu 34 de lei kilogramul. Mâine vor veni, că sunt de aici din capitala, şi cu siguranţă mâine seară voi face cel puţin detergentul de vase.
      Te pup, să ai o săptămână frumoasă.
      Cristina
      P.S. Am vazut că pe alte bloguri lumea îţi laudă munca şi ideile. Felicitări!

      Ștergere
  10. buna din nou, cristina! gand la gand cu bucurie- chiar azi dimineata ma gandeam la un un peeeling cu cafea, Da, apreciez entuziasmul tau in prepararea celor care iti fac cu ochiul, ma bucur ca imi scri, ca ma intrebi si esti si multumita ca pana la urma , asta conteaza . Eu mai am cateva nuci , vreau sa mi comand cocos sa fac sampon solid pentru par si in loc de apa sa pun infuzia de nuci de sapun. site-ul ecocera il stiu, este serios si de incredere.
    numai bine iti doresc, cristina! la fel iti doresc si eu o sapt usoara!
    mi ar face placere sa citesc despre mine pe alte bloguri...

    RăspundețiȘtergere