hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 24 iunie 2010

IMAGINI pt. INTREBARI si RASPUNSURI







Azi sunt SANZIENELE, se culeg multe plante chiar vindecatoare.
Am si eu cateva dileme, dehhh ma delcar o incepatoare in descoperirea puterii acestor minunatii!
Dornica in cunoasterea plantelor (sunt inconjurata de muuulte) mi-am zis sa incep cu cele din gradina care cresc singure - catalogandu - le buruieni, dar stiu ca fac o gresala deoarece ele au o putere curativa si de vindecare a multor boli.
Doamne ajuta nu suferim de vreo bola ceva, dar e bine sa incep in a ma "cultiva" in acest scop, poate ajut pe cineva care are nevoie sau m-am gandit la o reteta de bitter suedez si imi trebuie o mixtura plante pe care nu stiu daca le am sau macar o parte din ele sa le cumpar. Suna cam aiurea sa le cumpar , nu imi vine sa dau banii pe plante uscate de la firme de profil, am citit atatea de modul de uscare, culegere dar daca imi voi prepara eu singura bitterul incerc sa fac rost de ce imi lipseste de pe la cunostinte, rude de la tara si cu ce mai descopar prin imrejurimi!
asadar, am pozat aceste PLANTE in jurul meu si nu stiu cum se numesc.

prima parca ar fi roinita? dar nu miroase deloc cu uleiul esential, arata ca o urzica fara sa piste, este identica cu urzica.

a doua poza, nu stiu are florile lila, simpla ca florescenta si frunze??!?!

a treia poza are florile dispuse ca cele de soc in buchetele... nu stiu?

a patra...iar nu stiu... sa mi fie rusine!
multumesc celor care imi pot fi de ajutor!

6 comentarii:

  1. a treia pare coada soricelului. :) ultima pare a fi albastrica. daca la a treia cred ca am dreptate, la ultima am mai multe indoieli.

    RăspundețiȘtergere
  2. merci frumos!
    a treia nu este coada soricelului, pe aceea o cunosc! de celelalte chiar nu stiu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima pare urzică moartă, roinița (melissa sau lămâița)miroase extrem de frumos a lămâie, foarte apropiat de uleiul esențial. A doua buruiană eu o cunosc drept cicoare, nu știu dacă se foloseste, adică nu știu dacă e denumire regională sau e chiar clasica cicoare. A treia nu e sigur coada șoricelului și a patra, deși o cunosc, nu știu cum se numește și nici dacă e toxică sau curativă. Să ai grijă cu plantele, unele pot fi periculoase! În principiu, sunt multe buruieni care populează curtea și care sunt plante medicinale importante și cunoscute. Eu am în grădină crescute aiurea: rostopască, mușețel, coada calului, traista ciobanului, mentă sălbatică, urzică vie, troscot, pătlagină, soc, gălbenele, păpădie, plus altele de care poate nu-mi amintesc acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. merci frumos, marilena!
    de roinita m-am gandit si eu dar am rupt din ea si nu miroase deloc.
    a doua, nu stiu daca zici ca e cicoare atunci ma duc pe google pt imagini ..-multumesc
    a treia... clar NU este coada soricelului - pe asta o cunosc si eu

    da, pina nu le voi cunoaste - le voi trata ca buruieni..., ma mai intreaba fi-miu si sincer ma simt prost, il mai iau pe ocolite si explic cum o depistam ( - problema este ca nici cu netul nu reusim), ma doare ca nu pot atunci pe loc sa ii spun.
    VAI CAT DE MULTE PLANTE AI,
    eu am cumparat sirop de soc din Olanesti, facut in casa si este super, am avut soc de la tara, l-am facut socata pt copii
    Am impresia ca mai conteaza si solul cum este acid, alcalin.. pt ca la mine chiar cresc NUMAI BURUIENI...
    Iti multumesc din suflet pt comment
    deci am aflat de roinita si cicoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. arata asemenator cu roinita. Si eu de aia si nu miroase a lamaita

    RăspundețiȘtergere
  6. da, brishtara am descoperit pe prima si ultima:
    -roinita
    - cicoarea

    dar roinita nu miroase mai deloc ca uleiul esential!

    RăspundețiȘtergere