hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 5 iunie 2010

CREMA EMOLIENTA - HELP HOMEMADE



A venit vara!
Am trecut la sandale si m-am tot tinut sa va scriu despre crema minune de pantofi folosita de ceva timp incoace.
Ii spun crema HELP HOMEMADE pentru ca am ramas intr-o seara fara crema pentru pantofi, altfel nu-mi trecea prin cap; ce m-am gandit eu? cu putin ulei de rapita si intarit cu ceva resturi din ceara de albine, trebuie sa rezulte o "unsoare" solida.
De fiecare data m-a surprins total aspectul desavarsit pe care il capata pantoful, cu putina crema luata pe un capat de burete, apoi lustruiti cu o carpa moale pentru stergerea excesului, va spun ca sunt ca noi.
Stiti reclama aia: tine praful la distanta! Dupa o zi incaltati pantofii, nu se observa praful (la baietilor mei, 3 la numar).
Am pus ingredientele ochiometric pina a rezultat o crema destul de inchegata prin incalzirea cerii de albine si am adaugat apoi uleiul. Ii puteti pune si ceva mirosuri cu esentiale, mai soft :)) De ce nu?
Aspectul incolor (aparatul mi-a dat o nuanta prea galbena stralucitoare neadevarata) da voie sa fie aplicata pe orice incaltaminte din piele, de orice culoare. Pielea devine moale, maleabila pe picior odata incaltat pantoful.
Nu stiu, daca voua vi s-a intamplat sau daca ati observat cat de rau se crapa pantofii dupa ce sunt facuti cu crema obisnuita de pantofi cel putin odata pe zi iar eu dadeam vina pe o slaba calitate a pielii pantofului, intre timp m-am convins ca de fapt este si de la crema! Bine, nici nu dau sute de mii pe o crema de pantofi dar nici pe cea mai ieftina nu o luam!
Pun pret pe a mea ca fiind de 1000 de ori mai buna iar pretul din deviz... nu e o avere.
Incaltamintea din piele n-ar avea si ea nevoie de hidratare? Zau asa!
Daca aveam grasime de gasca sau gaina puteam sa inlocui uleiul de rapita, asta o stiu de la bunici!
Un pont pt alt luciu la pantofi: coaja de banana cu partea din interior :))

5 comentarii:

  1. Super.....bravo pt HELP HOMEMADE!!!
    :))
    Superba ideea. tine-o tot asa..te descurci foarte bine si faci un lucru extraordinar aici pe blogroll...bvbvbvbvbvbvb...adica bravo de multe ori!~!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. draga imi mai esti!
    multumesc pt complimente!
    am facut si eu salaml de biscuiti, dar nu am apucat sa fac poza pt ca ai mei baieti l-au mincat pe furis, mi-au iesit 3 bucati cam de 15 cm..!
    cu dragoste, clara!

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha..:):)):)):))

    CAt am mai putut rade!!!!L-au mancat pe furis!!! :))
    Pai na, ce sa-i faci, si al meu "baiat", (sot) a vrut el sa faca ceva de genu dar nu a apucat sa-l pape ca i-am facut poze imediat.

    Ce draguta esti si tu cu atatea minunatii pe care le faci!!!
    Eu am ramas mai in urma cu astea ca am avut niste probleme de sanatate. Si azi am fost la spital si abia am venit . Primul lucru asta l-am facut. M-am uitat ce ai mai scris :P
    Si acuma fac papa si mai trag o fuga pe la calc!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. merci, sanatate multa iti doresc, numai bine, esti binevenita oricand pe la mine!
    noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu intamplator creama de pantofi Saphir (o crema de lux) are printre altele in compozitie ceara de albine si terebentina .
    O crema excelenta se poate obtine si combinand ceara de albine cu ulei de in (magazine naturiste)sa nu cautam terebentina.

    RăspundețiȘtergere