hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 24 iulie 2010

BETE CROCO DIN DOVLECEI - la cuptor





HMMMMM,
Incercati acesta reteta CROCANTA din dovlecei taiati sub forma de bete de 1 cm grosime, dupa care se dau prin :

1. iaurt, sare si ulei de masline sau ulei de orez ( la 300 ml iaurt se pun 50 ml ulei)se amesteca toate intr-o farfurie dupa care imediat se tavalesc prin urmatoarea compozitie:

2. cascaval ras pe razatoarea mica si pesmet, amandoua amestecate( cascaval 150 gr, pesmet 200 gr.

Se pregateste tava pentru cuptor, cu foaie de copt, musai, se aseaza fiecare betisor unul langa altul, se da la cuptorul inainte incins 10 min, pentru 40 min la 220 gr.

Eu pregatesc 2 tavi odata, si daca nu ma "inchid" pe dovlecei, atunci imediat tai din nou altii, in sensul ca nu vreau sa imi ramana compozitie de iaurt si cascaval neutilizata, cantitatile de mai sus sunt pentru 2 tavi de cuptor.

O alternativa sanatoasa, crocanta,la dovlecei.
copiii mei se bat pe ele, serviti alaturi de smantana sau salata de rosii ori asa .. SIMPLE, O BUNATATE!
Aceasta reteta o fac vara, de vreo 3 ani, este luata de pe net, cred: ori gustos.ro ori culinar.ro, eram disperata ca baiatul cel mare nu ii placeau dovleceii si tot cautam diverse solutii de preparare, am ramas la aceasta modalitate de pregatire a dovleceilor.
De data aceasta, le-am facut si un sos de usturoi ...va dati seama ce a iesit?

6 comentarii:

  1. Vara trecuta a fost nebunie in blogosfera cu reteta asta...cred ca toate fetele i-am facut. Mie nu-mi plac, se inmoaie imediat ce se racesc.O data pe an parca as manca...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. serios???
    si eu care credeam ca va scriu ceva nou... hmmmm, dar tot savurosi raman.
    cred ca poate sa fac din 5 kg odata de dovlecei, ar ramane neconsumati, in rest la mine, ai mei se bat pe ei!
    nu am incercat niciodata sa ii consum reci, te cred ca se inmoie.
    clara.

    RăspundețiȘtergere
  3. No, eu n-am încercat reţeta. Deşi a fost pe toate blogurile, vb. Cătălinei. Poate îmi fac timp săpt. aceasta. Foarte bine arată!

    RăspundețiȘtergere
  4. iti mulumesc frumos, adelina!
    o saptamana usoara si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. o fi fost reteta pe toate blogurile, dar eu abia acum o vad! :)) si pare o alternativa grozava la clasicii dovlecei pane pe care refuz cu indarjire sa ii pregatesc sotului meu pentru ca sunt atat de nesanatosi!
    abia astept sa o testez!
    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  6. kzarinne
    da, adevarat ca si eu o fac de ceva ani incoace, cu blogul sunt si eu de cateva luni,
    noua ne plac muuult de tot!
    deseori o fac vara pt ca sunt dovlecei... slava Domnului!
    sa mi spui daca ti-au placut!
    noapte buna!

    RăspundețiȘtergere