hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 18 mai 2010

PLACINTA TURCEASCA CU SPANAC

Daca tot suntem la capitolul spanac, va scriu o reteta de placinta cu spanac si branza, pe care eu o fac de Paste ( si nu numai...) si o asez, bucatele ceva mai mici taiata, pe acelasi platou de inceput ca aperitiv.
Laura, cu mare placere, am scris aceasta reteta promisa!
450 gr aluat- foetaj (eu il fac in casa, la masina de piine), au fost zile cand nu mi-a reusit foetajul, dar nu-i bai!
500 gr spanac fiert si maruntit si stors foarte bine!
200 gr branza telemea putin sarata
4 linguri ulei de masline
3 cepe
1 ou
4 linguri lapte
1 legatura marar
sare , piper, nucsoara musai

1. ceapa, spanacul, mararul tocate fin si calite ( eu nu le mai calesc deloc) apoi se pun condimentele, uleiul de masline, se pune la racit.
2. se rade branza pe razatoarea mare, se pun: oul, laptele si ingredientele de la punctul 1.
Se face o compozitie, nu prea moale, se tapeteaza tava cu hartie de copt se intinde jumatate din aluat, se toarna compozitia de spanac apoi cealalta foaie. Se tine 30 min - max 40min.

Eu ii fac si un sos din mustar, castravete ras acru, iaurt, tarhon si putina maioneza!
Servesc sosul la placinta si la ouale de Paste, atunci cand ciocnim si astfel nu mai raman neconsumate! Sosul ajuta "sa alunece pe gat mai usor", oul!

2 comentarii:

  1. Vaaai Clara cat de bine suna reteta ta de placinta si imi place la nebunie sosul asa ca se vor executa ambele cat se poate de curand. Te pupic cu mare drag si multumesc tare mult pentru reteta!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, placerea este de partea mea!
    chiar ma simt onorata de catre un asa maestru "elegant"in arta culinara!
    te mai astept!
    cu mult drag, clara!

    RăspundețiȘtergere