Poate deja stiti, ati auzit si e bine de stiut!
Nu avem decat sa tragem ponoasele ori sa ne ferim cu desavarsire.
Important este sa fim uniti si sa stim ce vrem, ce mancam, ce vor copiii sa manince! Am postat pentru ca acum o jumatate de an, am vazut la televizor, LA VIATA SATULUI un reportaj ce mi-l-aduc mai mereu in minte...
Acest text este sosit de pe cararile internetului, email si chiar merita citit!
O vizita la o pensiune din zona Bran-Moeciu este un prilej de intoarcere la natura, prilej sa ne hranim pe noi si copii nostri in mod sanatos. Pentru mine a fost insa si un prilej sa discut cu oamenii din zona, si sa imi dau seama unde ne-au adus guvernele din ultimii 18 ani de zile, si patrunderea neconditionata in viata noastra a acestor furnicare si sursa de vanzare a mancarurilor pline de chimicale si eur-i ce curg catre noi din rafturile supermarketurilor, de care am fost obligati sa devenim dependenti.
Am discutat astfel cu tanti Mita, o femeie de 60 de ani, nascuta si crescuta la Moeciu, pentru care, anul 2008 inseamna unul mai prost de 100 de ori decat anul 1989 , atunci cand ea avea 20 de vaci, in plin comunism, care insa generau lapte, branza, cas pe care tanti Mita il dadea la cooperativa sau il vindea direct la Brasov in piata, si din care a reusit sa isi faca casa pentru ea si copii ei.
Dupa 18 ani de capitalism salbatic, tanti Mita, care dupa trasaturile fetei arata tot la fel ca o femeie de 40 de ani din Bucuresti [ femeie a carei sanatate este tocata de stres, zgomot, praf ] ,mai are doar 3 vaci care pasc numai pe muntii din zona Moeciu, insa vrea sa mai renunte la inca doua vaci, pentru ca,centrul de colectare a lapteului de la Bran s-a desfiintat, intrucat nu mai aveau cui sa vanda laptele si produsele din lapte, astfel incat nu are sens sa se mai ingrijeasca de trei vaci.
Va mai pastra una singura, pentru ca, zice tanti Mita, nu intelege cum de 'beti voi vopseaua aia alba de-i zice lapte , care are miros asa de zici ca-i sampon si care sta in cutiile alea de aluminiu' si are dreptate. Daca te uiti la consistenta laptelui de vaca de munte, il vezi cat de gros si de gras este, mai ales pentru copii si batrani fiind adevarate surse de sanatate, daca vezi cum se face branza, fara pastile, fara cheaguri, iti pui in primul rand o intrebare : Daca centrele de colectare a laptelui de la acesti producatori s-au desfiintat, astfel incat ei , SINGURII CARE PRODUC ECOLOGIC SI SUNT SURSA DE PRODUSE SANATOASE, fiind deliberat trimisi in faliment, de unde naiba iau astia de la Danone, Milli sau Tnuva laptele pentru produsele lor ?
Mai tineti minte de scandalul din 2007 cand compania Danone a fost amendata, in iulie, de catre Autoritatea Veterinara deoarece nu a informat despre importurile de materie prima, dar reprezentantii companiei spus ca nu au
aflat la timp despre aceasta prevedere legala ? Scandalul s-a chemat 'dioxina in iaurt' si pana la coada, Danone a iesit ca nu foloseste
substante nocive in iaurturile sale si a urmat apoi o intreaga mascarada cu Teo Trandafir plimbandu-se in halat prin fabrica si adaugand la kilogramele deja existente, altele, in timp ce manca dintr-un iaurt al acestei companii.
Potrivit infomatiilor furmizate de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) valoarea amenzii data firmei Danone a fost de 10.000 de lei, insa atunci am aflat faptul ca, singura legatura intre produsele facute de Danone si laptele sanatos de vaca, este doar culoarea alba. Am mai aflat astfel ca Danone a fost amendata pentru ca toata 'materia prima' [ asa se cheama chestia din care se face lapte si iaurturi, domnilor, nu se numeste in actele de import lapte, pentru ca nu este lapte ci 'materie prima' ] adica pulberile alea albe care apoi se dizolva in apa, pastilutele, cheagurile alea pline de chimicale, se IMPORTA. Mai nimic nu se cumpara din Romania, de la producatori astfel incat SUNTEM OTRAVITI LENT SI NI SE BAGA ACESTE SURSE DE CANCER IN CORP si ne miram de explozia numarului de decese din cancer. Se mai cumpara lapte de la producatorii care au ferme,insa vacile alea si laptele lor, in conditiile in care mananca furaje chimicale, si tot felul de nutrienti, numai lapte sanatos nu dau.
Iar tanti Mita, care in viata ei nu a conceput ca vaca ei sa manance altceva decat iarba grasa de pe pajistile muntilor din Moeciu-Bran, a ajuns in raiul capitalist sa mai aiba doar 3 vaci fata de cele 20 detinute in timpul iadului comunist....Din pacate nu mai avem timp sa ne hranim sanatos si acceptam aceste otravuri care ni se servesc industrial.
Un cunoscut, care are facultatea de microbiologie facuta mi-a zis: ' Iulian, la cat lapte se vinde in Romania si in general in lume, tu chiar crezi ca exista atatea vaci, bivolite, oi sa capre sa il genereze? daca ai stii ce se baga in mancarea noastra ai innebuni' , si i-am spus sa nu imi zica...ca sa continui sa ma mint frumos.
Duceti-va copiii la o pensiune de la munte si dati-le o saptamana lapte, iaurt, cas, branza sau unt de stana, sa vedeti cum capata culoare rosie in obraji in locul palorii zilnice.
Numai de noi depinde ca acesti ultimi mohicani, asa cum este si tanti Mita,sa nu dispara cu totul, si numai daca ne vom orienta ca turismul rural, ecologic, si vom cumpara de ei produsele naturale sanatoase, vom putea sa-i salvam pe cei care tanti Mita, vom putea sa ne mai salvam cat de cat si sanatatea noastra, si vom reusi sa-i boicotam pe Danone, Milli sau Tnuva si otravurile servite de acestia.
Stiti de ce ? pentru ca laptele adevarat de la vaca lui tanti Mita, se strica in 24 de ore, in vreme ce laptele de la Danone, Milli sau Tnuva, asa cum scrie pe cutiile alea de carton cu folii de aluminiu la interior, are termen de valabilitate si cate 12 luni de zile !!!
De la aracetul pus in el.
hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag
Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!
Si nu numai ...
Mai mult decat un simplu săpun!
Si nu numai ...
PRIETENII MEI
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Chiar ca otravuri. Si totusi sunt atatia care le consuma...
RăspundețiȘtergeredaaa!
RăspundețiȘtergeresi cand te gandesti ca nu poti face CHIAR NIMIC... e dureros, spitelele sunt pline, de copii cu cancer tot aud si cate mai cate...?
dezarmant...
De când a fost scandalul cu dioxina la danone eu nu am mai luat niciun produs Danone. Mai nou iau lapte bio, este un singur fel în magazin momentan. De la băbuţele care vin cu lapte-n piaţă mi-e cam frică să iau...aici în Bucureşti nu o avem pe tanti Miţa şi păşunile de la Moeciu.
RăspundețiȘtergereda, stiu laptele bio si nu e cu mult mai scump...
RăspundețiȘtergereeu, de 7ani iau lapte pt copii de la o tanti care mi-l aduce la usa, vine de pe niste "coclauri" cam 20 km de oras, am incredere totala in ea.
nu stiu ce m-as fi facut fara dansa, ai mei sunt consumatori de lapte iar pe mine ma scoate de multe ori din impas!
este riscant sa iei daca nu cunosti!
sanatate multa, clara!