hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 28 martie 2012

SAPUNURI DE MARTIE

Sa incep cu cateva capete de sapun:



Aveam cateva retete in asteptare de multisor, iar in ultima saptamana (de stat)le-am pus in aplicare, cam ametita de cand cu ora asta dar ce mi sta pe creier, nu ma lasa!
Si sa le iau pe rand:
1. sapun cu lapte - sapun vegetal cu lapte de VACA, IMI PLACE! destul de emolient, pot sa scriu acum cand deja l-am incercat ca nu mai aveam rabdare, este gandit pt mamici, bebelusi, gravidute, copii mai mari( ca ai mei- sa ne traiasca!), piele sensibila, hidratant peste masura cu unt de shea, ca aspect sa l scot putin din anonimat i am tras o retea de cacao unde prin unele parti mi-a picat cam multa si 2 bucati mi le-a "divortat", dar nu-i bai le-am lipit cu alcool si gata! vor fi daruite la cunostinte:)
2. sapun dezinfectant - gandit clar: cu albastru de metil sa curete si sa dezinfecteze bine, miroase cam ... naspa :) i am pus ulei de arbore de ceai si ulei de rozmarin , este cam dur si puternic dar pentru maini... merge;
asa ca purced la gradina, curatenia de Paste, mutat cotet de gaini, copiii sa treaca la gramada de nisip, la joaca cu hamster, caini si alte trepaduse... Nu l-am inecrcat, poate azi cand trec la munci grele - mai multe despre el in numarul viitor
3. sapun cu spirulina si menta frunze macinate foarte fin cu miros numai de menta pentru o piele mixta, grasa, pentru detoxifierea ei si indepartarea celulelor moarte cu succes, iar la sfarsit l-am inobilatat cu un ulei sec : cel de caise, asa ca pentru o piele grasa ori mixta; este turnat la lingura .Nu l-am incercat!
4. SAPUN: IMI PARE RAU CA NU M-AM FACUT CHIMISTA - SUNT ECONOMISTA , DE LA CE A IESIT CULOAREA ASTA??? CA NU AM PUS NIMIC IN'AFAR DE ULEIURI, CIOCOLATA, SPIRULINA,
DECI: sapun (caramiziu )cu ciocolata si menta - l-am facut pentru ca mi-a mai ramas spirulina si ulei de menta cumparate in exces , este nr. 4 pana acum dar de data asta i-am pus lapte si mango in loc de shea; il strig : mango- cioco- mint! cu miros de menta si scortisoara cu ciocolata de 70% cacao (de post).
bunnnnnn.... iar ca titlul , il voi denumi MISTERIOSUL n-am dreptate?
LA CE CULOARE A IESIT!!!! de aici incolo sa mai fac sapunuri inca 3 ani si jumatate si nu l voi mai reusi asa!
DE ACEEA SE SPUNE CA SPAUNUL HOMEMADE ESTE UNIC! pai intr-adevar este unic, ptiu ' al naibii daca imi vine s-l incerc, ma mai gandesc!
5.sapun galben sau "cu puf galben ca de pui" - cu catina si mango si cateva patratele din sapunul cu lapte, puse cu cap dar budinca mea fiind cam moale mi le-a ridcat pe sus, inca nu l-am taiat pe tot, sper sa ia nota 20 ca aspect!
copiii il asteapta, mamicile care alapteaza, bebelusii, gravidele hai sa trec si tatii, barbatii nostrii dragi! Acesta cred ca este preferatul meu, tare mult imi place, inca nu l-am incercat pentru ca nici nu l-am taiat.

Cam astea sunt, acum sa trec la pozat pe rand fiecare - astept sa iasa soarele si apoi la curatenie, mancare, epilat, gradinarit... doar mai am 3 zile de somaj:) sa fiu sincera mi-a prins bine si somajul asta :) "i laviu job".


Trebuie sa mi fac timp sa scriu despre fiecare sa le pozez in amanunt - aici barbatul este seful! i-am dat mana libera:) aaaaa... pozele de mai sus sunt de moa executate.

SA AVETI O ZI BUNA, SPOR IN TOATE SI SA VA MEARGA LA INIMA!

9 comentarii:

  1. Ce faine is asa colorate :D
    Degeaba,te pricepi de minune la ele :) Esti AS!
    Felicitarile mele :*
    Multi pupici,sa ai o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate sunt frumoase, ce culori faine!
    Imi place swirl la sapunul de menta si spirulina!

    Pupici
    Natalia

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc ioana!
    nu sunt as! daca eram, nu ma minunam atata de culoarea caramizie, nu pot sa mi dau seama de la ce? si asta nu mi da pace!

    RăspundețiȘtergere
  4. mersic mijnzeep, este facut la - lingura! toate bune si multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Toate sunt frumoase Clara te felicit poti sa fii mindra de realizarile tale!
    si culorile sunt super la toate in special cel caramiziu!!

    RăspundețiȘtergere
  6. iti multumesc, cristina!
    cel caramiziu ramane " ciudatel"!
    un weekend frumos si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc din nou, cristina! cel caramiziu da, este si acum minunat dupa 1 luna! dar de sa sa iti mucegaiasca , oare?? are mult ulei pus la trace??

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Clara, si in primul rand felicitari pt TOT ce faci! Tot m-a pocnit, stand cu bebeul acasa, avand o dermatita atopica nesuferita, dorinta de a face sapun acasa siiiiii....nu prea stiu la ce reteta sa ma opresc...voi merge sa iau azi cantar, termometru si soda ( in speranta ca le voi gasi ) si , apoi.....ma ajuti tu ?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. nick: multumesc, in primul rand! si in al doilea rand o sa-ti fac o reteta special pt bebel cu piele sensibila apoi te ajut cu toata inima!
    numai bine si sanatate multa!

    RăspundețiȘtergere