hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

marți, 20 iulie 2010

SAPUN CU LAPTE - cremos si hidratant, SUAV





PENTRU MAINI SI CORP, IDEAL PENTRU COPII!

Pe ultima suta de metrii inainte de a pleca in concediu am facut o transa de sapun cu mult unt de cocos, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si ulei de palmier, imbunatatit cu lapte. Initial l-am vrut intim (am avut multe cereri pentru acest fel) prin adaugarea iaurtului, dar mi-am schimbat optiunea deoarece nu am gasit in magazine iaurtul meu preferat pentru sapunuri. Asa deci, repede am umblat la reteta schimbandu-i destinata: pielea corpului, maini si foarte bun pentru copii datorita laptelui. La final l-am imbunatatit cu ulei de in , vitamina A, lapte gras, mixtura din frunze de lavanda proaspata, iar pentru miros am optat pentru uleiul esential din rozmarin si lavanda.
Sapunul a implinit 4 saptamani si va spun cu mana pe inima ca este unul reusit, textura si fermitatea mi-au indeplinit asteptarile, in schimb parfumul unul foarte puternic la inceput a tinut maxim 1 saptamana dupa 3 saptamani ii spun: SUAV. Cantitatea de ulei esential am adaugat-o fara zgarcenie, am incercat sa vad cat timp persista. Dupa ce am venit din concediu am ramas putin dezamagita: are miros dar nu proportional cu cantitatea pusa.
Ramane sa-l vizualizati, sa-l studiati... el asteapta sa-l si comentati!

8 comentarii:

  1. Arata foarte bine!!!! Si eu am in plan unul special pentru copii cu lapte .. inca rumeg o reteta. Din ce inteleg ai pus si la trace lapte, interesant. Felicitari!!! Astept si pe celelalte ....

    RăspundețiȘtergere
  2. buna alina!
    multumesc pt aprecierei, pt copii este ideal acest sapun, da trace este cu lapte gras!
    multumesc frumos, te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suav,suav dar arata foarte frumos cum lai modelat deasupra e si super hranitor pt piele precis, cit de parfum cam des am si eu problema asta cineva mia zis sa pun uleiul esential la 2 mestecaturi inainte sal torn in forma.....si oare aici nu ia calmat mirosul laptele?? ce zici?
    ps.am facut si eu o pasta cu amestec de bucatele din toate felurile si la sfirsit am adaugat iaurt (am invatat de la tine mersi)..mia iesit un sapun yammyyy imi venea sal maninc ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. am revenit miai scris la mine ca sa deschis un firum pt sapun cu de toate poti sami dai adresa te rog? mersi

    RăspundețiȘtergere
  5. cristina, am dat cu o paleta ceva "rauri", este foarte hidratant, chiar miroase - asta nu ma asteptam, uleiul esential il pui la sfarsit odata cu laptele chiar dizolvi uleiul in lapte , mai amesteci putin sa se incorporeze si gata!

    RăspundețiȘtergere
  6. cristina, ce zci? hai cu noi!!
    http://www.super-parinti.com/
    este sectiune de sapun separat, daca nu o gasesti sa imi spui!
    o zi frumoasa, clara!

    RăspundețiȘtergere
  7. mersi Clara am gasit mam inregistrat este interesant...am incercat sa scriu un coment de 2 ori dar nam reusit si a 3 ia oara nu ma mai lasat nui nimic data viitoare. te pup si numai bine.

    RăspundețiȘtergere