hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

luni, 5 iulie 2010

PUSTNICUL DIN CARMEL



In ultima saptamana a postului SF PETRU SI PAVEL, am citit o carte care m-a uns la suflet, extrem de placuta si educativa in spiritul ortodixiei, privind modul de raspandire a crestinismului.
Autorul relateaza un episod din viata unei familii, in care zugraveste lupa interioara, modul de gandire al fiecarui membru din familie, pagani pe de o parte, crestini pe cealalta. Pustnicul din Carmel face ca familia, sa se intruneasca si sa fie reunita sub acelasi har.
Cu un deznodamant aparte, descopera ca face parte chiar din aceasta familie, avand in fata lui 3 generatii. Harul primit de acesta de la Domnul il ajuta in multe situatii grele, fiind rasplatit mai apoi.
Am citit sfarsitul cu lacrimi in ochi, in ce ipostaza reuseste sa afle si cu ce tarie judeca timpurile de odinioara.

Cu acesta postare, iau o pauza: net, aer de valcea, casa, gradina, trebaluit, dupa care ma reintorc la voi, la job, la sapunit, la tot ce este necesar si depenent!

2 comentarii:

  1. Astazi am in mana aceasta carte, desi cred ca am inceput-o acum cativa ani. Asta seara o voi citit pana la final, pentru ca este foarte frumoasa si folositoare! M-am bucurat sa citesc acest articol. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. anonim: scuze pt intarziere, multumesc pt aprecieri si sa mi spui daca ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere