hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

luni, 19 iulie 2010

PAINEA DE CASA - o minunatie


Atat de buna este painica facuta in masina de paine, credeti-ma!
Odata puse ingredientele in cuva apas butonul de start si am paine in maxim o ora si jumatate - calda, proaspata si cu un miros imbietor de-ti vine sa o mananci pe toata odata! Fara acei aditivi de care dispune fabrica, pusi pentru afanarea miezului ( si asa are faina destui ...:)
Eu combin faina macinis integral cu faina de grau, secara, ovaz macinat (nu fin) sau faina integrala de secara, grau si putina faina alba. Mai adaug in momentul framantarii seminte de in, floarea soarelui, dovleac maruntit.
De reteta ce sa va spun ca le pun toate ochiometric, iar in loc de apa, daca am folosesc: zer, suc de rosii diluat, lapte .
Am facut o poza in timpul cresterii, chiar daca nu trebuia sa deschid capacul dar, pentru voi... orice!

5 comentarii:

  1. Eee, uite ca eu nu te cred ! :P

    Dupa ce framanta si dospeste,bag-o la cuptor, in forma sau pe hartie de copt in tava de aragaz. Iese mult mai gustoasa, nu mai are aroma de masina. Ce zici, incerci?

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, mai!
    catalina, nu am incercat asa niciodata!
    m-ai facut curioasa, prima paine asa o voi face, pozez marturia!
    clara

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu obisnuiam sa fac la masina. Imi placea ca o puneam si nu aveam treaba cu ea. Inloc de apa puneam lapte, iesea pufoasa si gustoasa. Nu stiu cum si ce am facut de am ratacit paletuta de framantat, mare pacat. Ma voi interesa la producator de alta, sper sa se gaseasca. Pune poza cu una coapta .. cu abur cu tot, miam miam...

    RăspundețiȘtergere
  4. A, pe tine nu te deranjeaza ca trebuie sa gauresti painea? pe mine ma calca pe nervi...si de aceea o coc in cuptor si ii dau ce forma doresc.

    Hai ca astept pareri...te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. catalina
    aaa, pai da, ceva ce nu am scris ... eu dupa ce a framintat ii scot paletele:)) asa fac eu, dar recunosc ca am distrus niste legaturi pe acolo...da, ma enerveaza ca ii face gaura , asa este !
    o zi frumoasa si usoara!

    RăspundețiȘtergere