hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

joi, 29 iulie 2010

CONCEDIUL MEU - iulie 2010



"Fuse, fuse si se duse"... cum ar spune olteanul din mine.
Se duse, dar, spre deosebire de ultimii ani, chiar regret ca s-a terminat .

Spun asta dupa 7 sau 8 ani in care am cotizat la greu la hotelierii din Mamaia incercand toate variantele posibile de cazare si masa, ani in care ori eu, ori sotul meu, la finalul sejurului, am invocat mai mult sau mai putin cuvantul “teapa”, de regula proportional cu numarul de stele platite.

Anul acesta, urmand sfatul autoarei blogului: http://site-lifecollage.blogspot.com/, am ales hotelul Miramar din Obzor, Bulgaria.

Recunosc am fost sceptica, ba chiar un pic speriata de stirile TV cu turisti romani jefuiti si lasati fara masini prin Bulgaria.

Nu speram sa gasesc minuni pe acolo si nici nu am gasit asa ceva. In schimb am descoperit o lume normala si care ce nu se gaseste pe litoralul din Romania.

Oamenii acestia, cand iau un ban, chiar ofera ceva in schimb.

Hai sa o luam cu inceputul:
1. Drumul, surprinzator de bun si de "aerisit", fara prea multa politie. Oricum sotul a respectat, spre disperarea mea, limitarile de viteza

2. Hotelul de un lux simplu si extrem de functional (se vede clar ca e proprietatea unor germanici), cu personal amabil, vorbitor de orice limba (mai putin romana, deocamdata ). In cateva minute de la intrare eram deja cazati si tolaniti in pat. Camera, desi standard, m-a surprins pozitiv prin dimensiuni. De asemenea, patul suplimentar comandat pentru baiatul cel mare, un pat mare, un pat adevarat. Si nu a costat nimic.

Spun adevarat pentru ca ma gandesc la patul suplimentar oferit contra cost (1/2 cazare adult) de hotelul din Mamaia la care am stat anul trecut, pat care, in toiul noptii se prabusea, pur si simplu dintr-o data il vedeai pe copil pe jos - era de fapt un sezlong prapadit caruia nu i se fixau picioarele.

3. Masa. Un restaurant principal si altul cu specific bulgar, o gramada de baruri si bufete de piscina si plaja, un all inclusive care, daca nu esti mofturos sau cusurgiu poti spune ca este excelent. Partea proasta este ca ne-am intors mai grasi cu cel putin1 kg. Si ca o paranteza, circula pe net mitul romanului care odata ajuns la all inclusive, inghesuie pe farfurie cat pentru o saptamana. E oarecum adevarat, cu o mica corectie, la acest hotel nu romanii faceau acest lucru, ci cativa nemti, mai precis nemtoaicele. Nu e frumos sa te uiti in farfuria altuia, dar….

4. Imprejurimi: Pentru ca primele doua zile ale sejurului au fost înnorate, am ales sa vizitam NESSBAR ul, un oras vechi, cu o arhitectura medievala - balcanica, Sunny Beatch si VARNA - un oras frumusel unde am vizitat Catedrala ortodoxa - cladire veche unde am plecat de acolo mai linistiti si descarcati si, printre altele, desigur mall-ul 

5. Bile negre:
- In Ruse, in vama bulgara, nu vor sa-ti vanda vigneta si te indruma la prima benzinarie. Acolo, o madama, vorbitoare de limba romana, in mod sigur pe mana cu individul de la ghiseul vamii, ti le ofera la pretul dublu, in lei si fara chitanta. Daca nu te arati interesat, iti sugereaza suav ca politia abia asteapta dupa colt sa te intrebe de respectiva vigneta. Depinde de tine daca o musti.Totul este o gainarie ordinara, usor de evitat a doua oara, dupa ce cunosti traseul si realizezi ca poti sa o cumperi si de la alte benzinarii, la pretul oficial.
- Cu toate cele patru stele plus ale hotelului, conexiunea la internet este execrabila si costa 7 leva/zi.


Oricum, tragand linie pot spune ca a fost un sejur care mi-a ramas la inima. Bulgaria e nu e raiul de pe pamant, dar cel putin la capitolul turism este cu mult inaintea noastra


PS, pentru azi, se pare ca am o conexiune foarte slaba la net, pun mai multe poze in urmatoarea postare.

5 comentarii:

  1. :)

    Cel putin v-ati odihnit si simtit bine...chestia cu netul, stiu ca sora mea trebuia sa stea cu laptopul numai jos, langa receptie. Insa n-a avut alte probleme, mergea bine.

    Si eu am zis la fel, bulgarii ne dau clasa!te-am pupat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma uitam acum la poza de pe balcon...aceeasi pozitie am avut-o si noi, dar exact !

    RăspundețiȘtergere
  3. hai...nu se poate...concidenta pura????
    m-ai facut curioasa, trec pe la tine acum...

    RăspundețiȘtergere
  4. Clara, ce familie frumoasa ai! Iar tu, o domnita atat de eleganta:) si relaxata:) Copiii intr=adevar, superbi:x

    uite mai de unde aduma ea lavanda de sapunele :))

    RăspundețiȘtergere
  5. merci, merci !
    eleganta nuuuuu, relaxata,mi-a priiiit , m-a uns acolo totul, patul copilului, restaurantul, linistea, nepasarea altira de tine...... poate mi-am si impus , eram asa nepasatoare ...m-au ascultat si copiii dar numai conditionati!
    o seara buna!
    si o sapt usoara!

    RăspundețiȘtergere