hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

miercuri, 9 iunie 2010

INGHETATA DE CAPSUNI - de post

M-au ademenit cateva retete de inghetate cu capsuni de pe niste bloguri minunate si mi-am zis sa ma apuc sa mi concep una cat mai multa si de post.
Aveam in casa, budinca bio Alnatura de la DM si de aici mi-a fost plecarea in inventia mea (nebrevetata).

Ingrrediente:
- un plic de budinca de vanilie bio
- 1 kg capsuni date la robot (dar nu tinute mult sa devina pasta)
- o lamiie curatita si data le blendar
- 100 gr zahar brun
- 4 linguri de miere
- 400 ml de apa

Cum am facut eu:
am preparat budinca obisnuit din zahar, apa si praful de vanilie, se da la rece o jumatate de ora dupa care se pun capsunile, lamiia si mierea.
Se amesteca incet pana se inglobeaza totul se rastoarna in forme de inghetata dupa care la congelator. Eu am scos de 2 ori si am amestecat sa nu faca gheata. A stat cam 6 ore...(eram la stomatologie cand ai mei au dat iama la ea)
Buna, usor acrisoara, racoritoare, de post, hranitoare....

Pacat ca nu am poze, sa vedeti ce culoare frumoasa avea!
Aparatul meu mi s-a deschis direct pe un zoom mare si la momentul "h" am tot umblat eu prin el, dar cred ca ma las de tehnica asta care ma depaseste..
Ca atare am sperat ca nu s-o manca pina ma intorc (din deplasarea mea "iubita") si rog sotul sa o "FOTO" dar ... sperante desarte!
Au intrat in ea precum HUNII!

3 comentarii:

  1. Draga da de ce nu ai postat ieri aceasta inghetata minunata , ca ieri am avut capsuni si am vrut sa fac inghetata dar peste tot oua, oua , oua..frisca, frisca, frisca..
    NUmai cat stau sa ma gandesc ca ouale alea sunt crude ma ia groaza !!!
    Si uite ca n-am mai facut nik...le-am papat asa simple.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine te-am gasit Clara !
    Felicitari pentru blog!
    Am sa revin cu voia ta sa te citesc!
    O seara placuta in compania inghetatei tale minunate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit!
    multumesc din suflet, esti binevenita oricand, da , inghetata a fost delicioasa chiar daca este de post! multumesc inca odata!
    te mai astept!
    clara.

    RăspundețiȘtergere