Poze nu am , nu am pentru ca am savurat-o fara a ma gandi . Merita incercata.
M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean - cea cu blatul simplu.
Aveam reteta mea pe care o preparam la masina de paine si tot ziceam sa o mai schimb.
Pe aceasta, am incercat o de 2 ori, prima data nu mi-a iesit deloc, m-am suparat - cu toate ca ai mei au laudat pizza, pana-n panzele albe.
Nu m-am lasat si a doua zi am incercat -o din nou.. si iaca surpriza: EXTRA!
Am adaugat de la mine putere si 3 linguri de gris,in coca - faza asta cu grisul am vazut-o la mare la bulgari, o preparau in fata noastra.
deci reteta a la "adi hadean" astfel:
- 600 gr faina
- 300 gr apa rece
-50 gr apa calduta in care am dizolvat 20 gr de drojdie
- putina sare
- 2 linguri de ulei
- putin zahar
si cele 3 linguri de gris de care aminteam mai sus, puse la finalul finalului.
Se framanta la mana pentru a lua aer, pret de 15 min. Eu m-am lasat pagubasa dupa 5 min de framantat si am trecut-o la masina de paine cam 15 min. Dupa framantat a ramas in masina aproape 2 ore dupa care am scos-o i - am adaugat grisul , am mai framantat-o putin pana am incorporat grisul, am portionat-o in 4 bile ( adica pt 4 tavi mari de aragaz) si le-am lasat sa se mai odihneasca pana am pregatit celelelalte ingrediente.
ATTN!
Nu se unge tava deloc!
Se intinde pe planseta coca, cu putina faina.
Se coace direct pe temperatura mare ( la mine am pana la 250 grade - cuptor electric), aproape 10 min.
Cam aceasta este reteta de care sunt tare incantata.
Merci Monica! Tu sti de ce!!
M-am inspirat de pe blogul lui Adi Hadean - cea cu blatul simplu.
Aveam reteta mea pe care o preparam la masina de paine si tot ziceam sa o mai schimb.
Pe aceasta, am incercat o de 2 ori, prima data nu mi-a iesit deloc, m-am suparat - cu toate ca ai mei au laudat pizza, pana-n panzele albe.
Nu m-am lasat si a doua zi am incercat -o din nou.. si iaca surpriza: EXTRA!
Am adaugat de la mine putere si 3 linguri de gris,in coca - faza asta cu grisul am vazut-o la mare la bulgari, o preparau in fata noastra.
deci reteta a la "adi hadean" astfel:
- 600 gr faina
- 300 gr apa rece
-50 gr apa calduta in care am dizolvat 20 gr de drojdie
- putina sare
- 2 linguri de ulei
- putin zahar
si cele 3 linguri de gris de care aminteam mai sus, puse la finalul finalului.
Se framanta la mana pentru a lua aer, pret de 15 min. Eu m-am lasat pagubasa dupa 5 min de framantat si am trecut-o la masina de paine cam 15 min. Dupa framantat a ramas in masina aproape 2 ore dupa care am scos-o i - am adaugat grisul , am mai framantat-o putin pana am incorporat grisul, am portionat-o in 4 bile ( adica pt 4 tavi mari de aragaz) si le-am lasat sa se mai odihneasca pana am pregatit celelelalte ingrediente.
ATTN!
Nu se unge tava deloc!
Se intinde pe planseta coca, cu putina faina.
Se coace direct pe temperatura mare ( la mine am pana la 250 grade - cuptor electric), aproape 10 min.
Cam aceasta este reteta de care sunt tare incantata.
Merci Monica! Tu sti de ce!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu