Am intrat in Postul Craciunului, un post deloc aspru si cu atatea dezlegari de peste - o mangaiere!
Eu imi spun ca-l voi tine. Mi-am propus sa-l tin cat o pot - asa este inceputul ... tin cat cred de cuviinta si cand ajung la jumatatea lui imi zic mereu, aaaaaa pai gata sunt de jumatate - acu" vine Craciunul, cele mai frumoase saptamani -ar fi pacat sa nu le tin!
Asa deci, imi auto-urez: drum bun si inainte!
Sa incep cu o reteta de post:
CONOPIDA LA ROBOT - ca o garnitura la ceva...
1 conopida
o cescuta de ulei
o capatana de usturoi
patrunjel, sare , piper
sos de soia - optional
Se desface conopida in buchetele mici si se da toata la robot , pana se marunteste ca nisipul.
Intr-o cratita se pajeste in ulei usturoiul tocat ( doar jumatate de capatana) pana emana acel miros de te innebuneste. Se pune conopida maruntita si se amesteca pe foc aproximativ 5 min, continu. La sfarsit se pun: patrunjelul, piperul, sarea . Se trage de pe flacara se adauga restul de usturoi pisat si se pune capacul. Se lasa asa cam 10 minute pana se imbina mirosul. . Optional se pune cand se serveste sos de soia . Personal nu m-a dat pe spate acest sos de soia in combinatie cu conopida.
Am savurat-o la pranzul de dumninca , in zi de post!
Reteta este luata dintr-o carte de retete pentru incepatori de aici :
http://www.revistafelicia.ro/noutati_de_sarbatori_felicia_te_ajuta_sa_descoperi_bucatarul_din_tine!_1005083.htm
Am dat o tura virtuala pe la unele fete blogarite si am gasit pe blogul Laurei Adamache o reteta super de biscuiti cu dovleac postata azi - de post bineinteles, iar pe blogul Irinei ultima postare m-a uns la suflet in legatuta cu postul , aici : http://dulcecasa.blogspot.ro/2013/11/ce-m-invatat-postul.html.
Va doresc un POST CU FOLOS SI REUSITE IN TOATE!
PS. Tot din gama vegetarienelor o sa apara si sapunurile mele mult dragi, care stau la uscat in asteptarea sarbatorilor!
Eu imi spun ca-l voi tine. Mi-am propus sa-l tin cat o pot - asa este inceputul ... tin cat cred de cuviinta si cand ajung la jumatatea lui imi zic mereu, aaaaaa pai gata sunt de jumatate - acu" vine Craciunul, cele mai frumoase saptamani -ar fi pacat sa nu le tin!
Asa deci, imi auto-urez: drum bun si inainte!
Sa incep cu o reteta de post:
CONOPIDA LA ROBOT - ca o garnitura la ceva...
1 conopida
o cescuta de ulei
o capatana de usturoi
patrunjel, sare , piper
sos de soia - optional
Se desface conopida in buchetele mici si se da toata la robot , pana se marunteste ca nisipul.
Intr-o cratita se pajeste in ulei usturoiul tocat ( doar jumatate de capatana) pana emana acel miros de te innebuneste. Se pune conopida maruntita si se amesteca pe foc aproximativ 5 min, continu. La sfarsit se pun: patrunjelul, piperul, sarea . Se trage de pe flacara se adauga restul de usturoi pisat si se pune capacul. Se lasa asa cam 10 minute pana se imbina mirosul. . Optional se pune cand se serveste sos de soia . Personal nu m-a dat pe spate acest sos de soia in combinatie cu conopida.
Am savurat-o la pranzul de dumninca , in zi de post!
Reteta este luata dintr-o carte de retete pentru incepatori de aici :
http://www.revistafelicia.ro/noutati_de_sarbatori_felicia_te_ajuta_sa_descoperi_bucatarul_din_tine!_1005083.htm
Am dat o tura virtuala pe la unele fete blogarite si am gasit pe blogul Laurei Adamache o reteta super de biscuiti cu dovleac postata azi - de post bineinteles, iar pe blogul Irinei ultima postare m-a uns la suflet in legatuta cu postul , aici : http://dulcecasa.blogspot.ro/2013/11/ce-m-invatat-postul.html.
Va doresc un POST CU FOLOS SI REUSITE IN TOATE!
PS. Tot din gama vegetarienelor o sa apara si sapunurile mele mult dragi, care stau la uscat in asteptarea sarbatorilor!
Buna!
RăspundețiȘtergereTe invit pe blogul meu " Rasarit de soare ". Usa mea este mereu deschisa pentru cititorii mei.
Te astept!
multumesc pentru invitatie, o sa trec numaidecat!
RăspundețiȘtergereo zi buna!