hobby, pasiune, curiozitate, lucruri făcute pe îndelete, aduse în casa mea cu mult drag

Aici îmi voi prezenta "faptele mele de vitejie" realizate manual, limitate doar la uleiuri si unturi vegetale, ceară de albine, miere de albine, vitamine A,E, spirulină, cafea si argilă pulbere, sare de baie din Marea Moartă, plante medicinale ce dau nota finală fiecărui săpun în parte iar adaosul de ulei esenţial conferă un efect de aromaterapie.
Mai mult decat un simplu săpun!

Si nu numai ...

PRIETENII MEI

sâmbătă, 2 iulie 2011

OTETUL DE MERE sau CIDRUL

Otetul de mere este un produs bogat in minerale in special potasiu. Otetul se poate prepara si in casa, folosind reteta indicata :
Merele se spala , se da la o parte partile putrede, apoi se rad. Terciul se pune intr-un vas. Se toarna apa calduta care a fost fiarta in prealabil, cam o jumatate de litru la 0 jumatate de kg de mere. Pentru fiecare litru de apa se adauga 100 gr. de miere. Pentru a grabi fermentatia se adauga si 10 gr. de drojdie la 1 l de apa. Vasul se acopera cu un tifon, se pune in camera cu o temperatura intre 20 gr. si 30 gr, iar in primele 10 zile terciul se amesteca de 2 ori pe zi. Dupa ce a avut loc fermentatia alcoolica - cidrul se strecoara intr-un tifon si se trece intr-un alt vas cu gura larga in care se continua fermentatia. Este terminata fermentatia cand lichidul s-a limpezit si se linisteste.
Acum , ii spunem cidru si l putem depozita in sticle astupate si depozitate la loc intunecos si rece.
Sanatate pe cinste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu